Cinci medici de la Matei Balș, infectați cu noul coronavirus. Dr Cătălin Apostolescu a confirmat

Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
EXCLUSIV
Dr. Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, a confirmat pentru DC Medical, faptul că la Matei Balș sunt infectate cu noul coronavirus cinci cadre medicale.

"Da, este adevărat. Se fac testări periodice și dacă vreun doctor este simptomatic sau dacă o asistentă este simptomatică sau dacă relatează vreaun contact", a declarat dr. Cătălin Apostolescu pentru DC Medical. 

Întrebat dacă familiile medicilor prezintă riscul de infectare cu noul coronavirus, medicul ne-a răspuns:

"Nu sunt în pericol familiile. Medicii sunt băgați la izolare. Cei care au familii și nu au făcut contact cu familia, sunt izolați. Cei care au posibilitățile lor de autoizolare, vor face autoizolare", a spus acesta.

Potrivit dr. Cătălin Apostolescu, se va decide dacă este nevoie ca familiile medicilor infectați să fie testați, după ancheta epidemiologică.

"Se va judeca fie care caz în funcție de contextul epidemiologic și se va vedea la fiecare ce este nevoie să testăm sau nu", a explicat medicul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel