China, alertă: Nou focar de coronavirus într-o zona cu 100 de milioane de locuitori!

Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video
Un nou focar de coronavirus a izbucnit în regiunea în Dongbei din nord-estul Chinei, iar două orașe sunt deja în carantină. Regiunea are aproape de două ori mai mulți locuitori decât Wuhan, cea de unde a pornit pandemia.

După experiența cu Wuhan, regiunea cu 60 de milioane de oameni de unde a pornit pandemia de coronavirus, lumea se uită acum cu îngrijorare la o altă regiune din nord-estul Chinei, Dongbei, unde se pare că ar fi izbucnit un nou focar de SARS-CoV-2 și COVID-19.

Și asta pentru că în regiunea respectivă trăiesc peste 100 de milioane de locuitori, iar două orașe au intrat deja în carantină, notează presa internațională

Orașele în carantină sunt: Jilin, orașul-centru al provinciei cu același nume, care are 4,5 milioane de locuitori și Shulan, aflat în provincia Jilin, care are 700.000 de locuitori!

Autoritățile din provincia Jilin au anunțat deja care sunt primele două spitale care se ocupă de pacienții COVID-19.

Un videoclip postat de The Beijing News arată personalul medical echipat complet făcând teste de coronavirus rezidenților din provincia Jilin ca parte a screening-ului în masă ordonat de administrația locală.

Autoritățile din Shulan au spus că „vor pedepsi sever" rezidenții care încalcă regulile de carantină. Orașul este în carantină din 9 mai, după ce în el au fost descoperite 12 cazuri de infectare.

În orașul Jilin au fost raportate astăzi cinci noi cazuri, totalul fiind de 39 de persoane infectate. Nivelul de siguranță al zonei a fost ridicat la „risc ridicat". 

Toate aceste cazuri, însă, se pare că s-ar fi infectat de la aceeași sursă, dar oficialii nu vor să dezvăluie cu s-a îmbolnăvit primul pacient, care are 46 de ani și lucrează într-o spălătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel