Cezar Irimia: Decizia CCR e o condamnare la moarte! Pacientul are dreptul să se trateze unde vrea!
03 iun 2020 / 12:15

Cezar Irimia
EXCLUSIV
Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, spune că decizia CCR de a declara neconstituțională Ordonanța care permitea spitalelor private să trateze pacienți prin programele naționale curative este o condamnare la moarte! „Banul trebuie să urmeze pacientul” spune președintele FABC.

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, a declarat, EXCLUSIV pentru DC Medical, că decizia CCR care a admis cu unanimitate de voturi, excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului, și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 25/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, este neconstituţională, în ansamblul său, este o condamnare la moarte!

„Nu poate să declare așa ceva! Banul urmează pacientul! Este o încălcare flagrantă a drepturilor pacientului, precum și a drepturilor omului! Deci, nu poate Curtea Constituțională să-mi spună ie, pacient, unde mă duc să mă tratez, pentru că banul urmărește pacietul! Ăsta e principiul! Privatul nu este în România, deocamdată, alternativă la sistemul de stat, este o completare a nevoii. Eu nu sunt avocatul privatului, dar nu se poate așa ceva. Va avea niște consecințe grave! O să ies cu un comunicat, asta este condamnarea la moarte a pacienților de către Curtea Constituțională! Eu nu am știu de decizia asta, dar este o crimă. (...) Este un atentat la siguranța națională”, a punctat Cezar Irimia, pentru DC Medical. 

Citește și: Spitalele private nu pot intra în programele naționale de sănătate! Decizia CCR anulează liberalizarea

 

G Ad:

 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri