Ceteraș celebru din Maramureș, răpus de COVID-19. Artistul nu avea alte boli grave

Vasile Barani     Foto: Facebook
Un cunoscut ceteraș din Maramureș a murit, noaptea trecută, răpus de COVID-19. Muzicantul avea 62 de ani și nu avea alte boli grave.

Artistul era internat la Spitlaul din Sighetu Marmației, unde a fost testat pozitiv la COVID-19. Pentru că starea lui s-a înrăutățit, acesta urma să fie transferat al Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, spital suport COVID-19, scrie vasiledale.ro. Noaptea trecută, însă, artistul a încetat din viață.
Lumea artistică din Maramureș este în stare de șoc, iar mesajele curg pe rețelele de socializare.
„Nu am cuvinte pentru ceea ce s-a întâmplat... Nu pot să cred și nici nu ma pot împăca cu ideea că dvs., cel care ați ținut viu stilul din Maramureș și care până la urmă, în afară de muzică, ați fost un om de milioane, care nu a vorbit de nimeni și care a ajutat foarte mult! Vă mulțumesc pentru toate sfaturile și pentru tot! Condoleanțe familiei și să va ierte Dumnezeu... ”, scrie Mihăiță Szabo.
„De astăzi cântați alături de îngeri! Sincere condoleanțe familiei”, a scris Ioana Trifoi.
„Un ultim rămas bun și ultimele aplauze pentru un adevărat artist al Maramureșului !
Domnule Vasile, Dumnezeu să te ierte și să îți ofere odihnă veșnică!”, scrie Darius Pop.

Autorul unui cântec popular celebru
Vasile Barani era autorul unei piese celebre, „La moară la Niculai”, pe care o interpretează alături de nora lui, Ancuța Anghel, la orice eveniment sau spectacol. Piesa are în spate o poveste reală, moara din versuri a aparținut bunicului Ancuțăi, iar povestea este redată în versuri hazlii.
Artistul era foarte îndrăgit în Maramureș și nu numai, muzica lui aducând bună dispoziție la evenimentele maramureșenilor și în spectacolele pe care le avea peste tot în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel