La vârsta a doua, prevenția...
Uniunea Europeană va recomanda un termen limită de nouă luni pentru valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID-19, în cazul călătoriilor în blocul comunitar și va propune prioritate persoanelor vaccinate.
Comisia Europeană va propune ca statele membre să primească toți călătorii vaccinaţii cu serurile aprobate de OMS, arată surse citate de Antena 3.
De asemenea, Comisia Europeană cere țărilor să se redeschidă pentru turişti începând cu 10 ianuarie 2022, pentru toți cei care au folosit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.
Noile măsuri privind valabilitatea vaccinurilor anti-COVID induc ideea că va fi nevoie de rapeluri după perioada de nouă luni.
Propunerile, care acoperă călătoriile din afara UE, urmează să fie anunțate în cursul zilei de joi.
Guvernele UE fac eforturi ca blocul comunitar să uniformizeze diferențele de reguli dintre ţările membre pentru a proteja, în acest mod, călătorii, după ce guvernele au folosit abordări diferite cu privire la durata de valabilitate a vaccinurilor.
Țările din UE fac eforturi pentru a contracara cel de-al patrulea val al pandemiei cu diferite grade de restricții, pe fondul ratelor de vaccinare inegale.
Pe măsură ce numărul cazurilor COVID continuă să crească în toată Europa, executivul UE vrea să renunţe, din 1 martie, la lista albă de ţări din care toți călătorii sunt autorizați să vină, indiferent de statutul de vaccinare.
Regulile revizuite ar permite, de asemenea, călătoria în UE a copiilor cu vârsta între 6 și 17 ani cărora le-a fost efectuat un test PCR negativ înainte de plecare, chiar dacă nu sunt vaccinați.
Țările UE ar putea solicita teste suplimentare după sosire, carantină sau autoizolare.
Propunerile vor ajunge acum statelor membre pentru aprobare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...