Cercetătorul Octavian Jurma, AVERTISMENT: săptămâna asta vom afla dacă Omicron e mai blând ca Delta. Din păcate nu pare așa!

Pacienți în ATI    Imagine cu rol ilustrativ
Cercetătorul Octavian Jurma spune că săptămâna aceasta vom afla, din datele de spitalizare din Africa de Sud, dacă varianta mutantă de coronavirus Omicron e mai periculoasă sau nu decât varianta Delta, cea care este majoritară în acest moment în Europa. Din păcate însă, datele preliminare par să justifice reacția dură a autorităților. 

„Așteptăm în această săptămână datele de spitalizare din Africa de Sud, că să confirmăm observațiile empirice care sugerau că Omicron este mai blând decât Delta.

Din păcate nu pare să fie așa. Omicron nu pare să fie mai blând decât Delta și confirmă tot mai multe dintre temerile teoretice”, arată cercetătorul Octavian jurma, într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook. 

El remarca faptul că din datele preliminare se poate vedea o rapiditate a răspândirii infecției cu Omicron – deci o contagiozitate ridicată – ceea ce a dus la o aproape dubare a cazurilor internate în spital la fiecare săptămână. 

„Vedem o creștere rapidă a spitalizărilor atât în regiunea Gauteng cât și în alte regiuni la 2 săptămâni după debutul noului val B.1.1.529 (Omicron).

Am adăugat imaginea la zi în graficul atașat. În acest caz rapidă, înseamnă dublarea aproape săptămânală a numărului de internări!

Ce să vă mai spun altceva decât va spune Dr. Eric Feigl-Ding:

„Faceți-va boosterul, acum!”

iar în România:

„Vaccinați-vă, acum!””, notează cercetătorul român. 

 

 

Datele la zi privind situația COVID-19 din Africa de Sud le găsiți AICI. 

În ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale, în Africa de Sud, țară care are aproape 60 de milioane de locuitori, au fost înregistrate 4.373 de cazuri noi de COVID-19.

De la începutul pandemiei și până la 20 noiembrie 2021, în Africa de Sud au fost detectate un total de 2.929.862 de cazuri de COVID-19, cazuri confirmate în laborator.

În ultima săptămână, patru provincii, Gauteng, Nord-Vest, Mpumalanga și Limpopo au raportat o creștere a riscului de incidență săptămânal, iar alte provincii au raportat o scădere, comparativ cu săptămâna precedentă.

În ultima săptămână, provincia Gauteng a raportat cel mai mare risc de incidență săptămânal (15,0 cazuri la 100.000 de persoane), urmată de provincia Northern Cape (10,4 cazuri la 100.000 de persoane) și alte provincii au raportat sub 5 cazuri la 100.000 de persoane.

Cel mai mare risc de incidență săptămânal dintre cazurile detectate în săptămâna 46 a anului 2021 a fost raportat la grupa de vârstă 20-24 de ani (9,7 cazuri la 100.000 de persoane), iar cel mai scăzut risc de incidență săptămânală a fost în grupa de vârstă 0-4 ani ( 1,4 cazuri la 100.000 de persoane).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel