Cercetarea care contrazice măsurile date de Guvern, publicată de un consilier al ministrului Sănătății

Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a publicat pe pagina sa de Facebook cercetare care contrazice ultimele măsuri impuse de autorități.

Ștefan Voinea, un consilier al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, a postat pe rețelele sociale o cercetare care spune contrariul măsurilor anunţate de Guvern pentru localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 4 la mie. 

”Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare. Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)", a scris Ştefan Voinea pe Facebook, scrie DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel