Cele mai bune plante care întăresc sistemul imunitar. Cine este în TOP

Cele mai bune plante. FOTO Pexels @ Senoreyto Antonio
Cele mai bune plante medicinale care ajută la întărirea sistemului imunitar. 

Întărirea sistemului imunitar este un domeniu care atrage interesul tuturor, indiferent de vârstă sau statut. Iar aliatul de bază în acest sens vine din partea naturii, prin intermediul plantelor medicinale, care mai ales la trecerea dintr-un sezon în altul ne ajută pentru a trece cu mai multă ușurință de răceli și infecții.

Plantele medicinale de top în creșterea iminității

Măceșele sunt bogate în vitamina C, în același timp conțin cantități mai mici și de vitamine A, B1, B2, E, P, K, acid nicotinic (vitamina antipelagroasă), ce asigură imunitatea organismului, menține sănătatea țesuturilor și a organelor interne. Ceaiul de măceșe contribuie la menținerea sănătății căilor urinare și a rinichilor, fiind recomandat pentru o cură mai îndelungată.

Ajută la tratarea anemiei, deoarece pe lângă vitamine, măceșele conțin zaharuri, acid citric și malic, pectine și tanini, foarte utili în industria farmaceutică. În terapeutică sunt folosite ca tonic vitaminizant, având proprietatea de a întări organismul. La convalescenți, măceșele sunt recomandate sub forma de ceai, sirop, marmeladă și vin.

Proprietățile măceșelor au o arie mare de aplicabilitate, cu importante beneficii pentru sănătate: tonifică; vitaminizează și remineralizează, fiind indicate în tratarea anemie și afecțiunilor hepatice.

Echinaceea previne scăderea imunității organismului și îl fortifică împotriva infecțiilor. De altfel, tinctura de echinaceea este recomandată în special în sezonul rece, dar și în vindecarea infecțiilor virale, urinare, ori în curele pentru detoxifierea organismului.

Gălbenelele  sunt plante cu proprietăți terapeutice importante, fiind utilizate în principal pentru vindecarea ulcerului și gastritei, fiind în același timp și aliatul perfect pentru combaterea bilei leneșe sau a sinuzitei , stările de congestie nazală se ameliorează cu ajutorul inhalațiilor pe bază de gălbenele. De asemenea, acestea susțin sănătatea aparatului genital feminin, având proprietăți antimicrobiene. Sunt utile și în afecțiunile hepatice sau biliare sau în tulburările de ciclu menstrual. Totodată, contribuie la eliminarea toxinelor din corp, iar dacă este consumat zilnic va proteja ficatul și vezica, fiind în același timp și un relaxant natural după o zi plină.

Ginsengul, cu puternicul său efect de reîntinerire, previne printre altele virozele respiratorii, oferind în același timp un boost de energie. Ginsengul s-a dovedit a fi o plantă utilă pentru mărirea performanțelor  sportive, înlăturarea oboselii musculare, în convalescență și recuperare, grație conținutului de steroizi foarte asemănători cu cei pe care îi secretă corpul uman.

Reglează colesterolul și tensiunea  arterială, în plus, îmbunătățește performanțele memoriei, atenției și puterii de concentrare, fiind un excelent tonic cerebral.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel