Cele mai bune metode pentru revenirea mirosului după COVID. Recomandările experților

Simțul olfactiv pierdut poate fi recuperat FOTO: pexels.com
Un grup de experți au făcut recomandări privind revenirea mirosului la persoanele infectate cu COVID.

Un grup de experți olfactivi susțin că o antrenare a nasului pentru a adulmeca anumite mirosuri e posibilă pentru a vă reveni mirosul după ce ați fost bolnav de COVID. Specialiștii vorbesc de luni de antrenament în care să încercați să mirosiți un parfum cu cel puțin patru arome diferite de două ori pe zi.

”Ca grup de experți, subliniem cu tărie considerația inițială a antrenamentului simțului olfactiv. Antrenamentul mirosului nu are efecte secundare cunoscute și are un cost redus. Mai mult, este singurul tratament disponibil, susținut de o bază solidă de dovezi”, susțin experții. Corticosteroizii au fost considerați drept o opțiune de tratament, dar acest medicament are și multe efecte secundare nedorite gen retenție de lichide, hipertensiune arterială și schimbări de dispoziție, arată DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel