Cele mai bune două exerciții care te scapă de balonare, potrivit unui antrenor personal

Spune adio balonării cu aceste două exerciții fizice recomandate de un antrenor personal.

Constipația și balonarea sunt două afecțiuni comune care tind să meargă mână în mână. Aceste probleme variază de la o senzație enervantă, la o durere intensă și severă.

Balonarea poate fi cauzată de stilul de viață prost, cum ar fi lipsa de exerciții fizice, de a nu mânca suficiente fibre sau de a bea prea puțină apă. Poate fi cauzată și intoleranțele alimentare sau mâncatul prea repede.

Indiferent de motivul balonării, probabil că îți dorești ca sentimentul să dispară cât mai curând posibil. Vestea bună este că anumite exerciții te pot ajuta să scapi de acest disconfort.

Două dintre cele mai bune forme de exerciții pentru atenuarea balonării și a constipației sunt mersul pe jos și yoga.

Cercetările sugerează că exercițiile fizice ușoare până la moderate și modificările simple ale dietei pot reduce balonarea și constipația, iar yoga poate fi utilă în gestionarea sindromului de colon iritabil.

Cum ajută mersul

 

Potrivit informațiilor oferite de Școala de Medicină Harvard, deoarece colonul răspunde la activitate, persoanele care fac mișcare în mod regulat nu se confruntă cu atâtea probleme legate de constipație, precum cele care duc o viață mai sedentară.

Mersul pe jos este una dintre cele mai ușoare și mai puțin costisitoare forme de exercițiu, fiind o alegere excelentă pentru reducerea balonării și tratarea constipației.

Pentru cel mai mare beneficiu, ieși la o plimbare în natură.

Cum ajută yoga

 

Stresul, anxietatea și tensiunea pot provoca suferință gastro-intestinală, inclusiv constipație. Și cercetările au arătat că yoga este un tratament eficient pentru a ajuta la prevenirea și ameliorarea stresului și a anxietății.

Tehnicile de respirație yoga pot ajuta în două moduri. În primul rând, respirația profundă solicită abdomenul. Și în al doilea rând, și poate cel mai important, folosirea tehnicilor de respirație yoga poate ajuta la ameliorarea stresului.

Există două modalități ușoare prin care oricine poate implementa respirația yoga:

Pranayama

Pranayama este respirația focalizată: inspiră pe nas, expiră pe nas cu zgomot. Dacă ai fi la un curs de yoga, ai vrea ca persoana de lângă tine să te poată auzi respirând. Unii numesc acest lucru „sunetul oceanului” sau chiar respirația „Darth Vader”.

Respirație cu o singură nară

Respirația cu o singură nară este un alt mod excelent de a ameliora stresul. Așază degetul mare pe o nară. Respiră prin nara deschisă. Așază degetul indicator pe acea nară, ia degetul mare de pe cealaltă nară și expiră. Repetă, scrie eatingwell.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel