Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cele două părți ale corpului bărbătesc care au cea mai scăzută temperatură. Cum afectează încălzirea chiar și cu un grad fertilitatea masculină. Este posibil să fi auzit că temperatura "normală" a corpului este de 37°C. Dar acest număr este doar o medie. Temperatura corpului dumneavoastră poate fi ușor mai mare sau mai mică.
O temperatură corporală mai mare sau mai mică decât media nu înseamnă automat că sunteți bolnav. Mai mulți factori pot influența temperatura corpului dumneavoastră, inclusiv vârsta, sexul, ora din zi și nivelul de activitate.
Dr. Nicolae Poiană este conferențiar universitar, medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Centrului FIV SANADOR cu competențe în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, Colposcopie, Endoscopie ginecologică, Ecografie obstetricală și ginecologică. Acesta a explicat care sunt cele două părți ale corpului bărbătesc care au cea mai scăzută temperatură și cum interferează aceasta cu fertilitatea masculină.
”Două părți de pe suprafața organismului bărbătesc au cea mai scăzută temperatură: vârful nasului și testiculul. Dacă temperatura la nivel testicular ajunge la peste 35 de grade, atunci spermatogeneza este perturbată. Pentru lucrul acesta, organismul este prevăzut cu plexuri pampiniforme, cu plexuri venoase, cu un ”radiator”, cu un sistem de pierdere de căldură.
Obiceiuri vestimentare, blugi, slip, aduc testiculele în contact cu corpul care are 36-37 de grade și crește temperatura. Este un lucru la care nu foarte multă lume se gândește la asta ca fiind cauză principală, dar se poate lua în considerare.
Se mai pot adăuga și alte probleme disfuncționale la bărbați, mă refer la disfuncțiile erectile”, a explicat dr. Nicolae Poiană, conferențiar universitar, medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Centrului FIV SANADOR cu competențe în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, Colposcopie, Endoscopie ginecologică, Ecografie obstetricală și ginecologică, în exclusivitate la DC MEDICAL.
Fertilitatea masculină este un domeniu foarte important, dar adesea neglijat în practica medicală. În comparație cu ceea ce este disponibil în ceea ce privește subfertilitatea feminină, există o lipsă de cercetări privind fertilitatea masculină. Fertilitatea la bărbați depinde de axa gonadică hipotalamo-hipofizară care funcționează normal, de un testicul normal și de mediul necesar pentru producerea de spermatozoizi viabili și mobili.
Producția de celule germinale sănătoase necesită o temperatură care să fie ușor sub temperatura corpului și există mai multe mecanisme de reglare a temperaturii la om care asigură menținerea temperaturii scrotului cu câteva grade mai scăzută, potrivit Research Gate.
Artera testiculară care duce sângele la testicule de la aorta abdominală coboară prin pampiniformplexul de vene care returnează sângele de la testicule. Schimbul de căldură între arteră și venele înconjurătoare prin acest aranjament contribuie, de asemenea, la menținerea temperaturii scrotului.
Datorită acestui sistem de contracurent, testiculele primesc sânge mai rece decât alte organe din corp. Sângele care se întoarce de la testicule a pierdut căldură în mediul înconjurător și este astfel mai rece decât sângele arterial.
Atunci când sângele arterial din artera testiculară intră în plexul pampiniform, acesta pierde căldură în favoarea sângelui mai rece din plexul pampiniform și este răcit treptat pe măsură ce se deplasează spre testicule. Acest mecanism este însă eficient numai dacă testiculul pierde căldură prin radiație, convecție sau evaporare în mediul înconjurător.
Scrotul atârnă în afara corpului pentru că trebuie să mențină o temperatură ușor mai scăzută decât restul corpului. Această temperatură mai scăzută ajută la menținerea producției de spermatozoizi. Țesuturile scrotale ajută la protejarea structurilor din interiorul testiculelor, unde se produc spermatozoizii și hormoni importanți, notează și Healthline.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...