Cele DOUĂ alimente care, mâncate ÎMPREUNĂ, reglează activitatea HORMONALĂ

Cele DOUĂ alimente care mâncate ÎMPREUNĂ reglează activitatea HORMONALĂ - FOTO: Pexels @tara winstead
Ce alimente au efect uimitor asupra sistemului endocrin atunci când sunt consumate împreună?

Unele alimente au efecte terapeutice uimitoare. Ne putem bucura de beneficiile lor dacă le consumăm individual, dar atunci când le combinăm devin și mai puternice. Acest lucru se întâmplă în cazul consumului de ghimbir și turmeric, alimente des utilizate în medicina tradițională.

Beneficiile consumului de ghimbir

Ghimbirul a devenit un aliment extrem de popular în ultima perioadă. Acest lucru s-a întâmplat datorită efectelor antioxidante și antiinflamatoare puternice pe care le are consumul de ghimbir.

Planta este unul dintre cele mai folosite remedii naturale în oprirea stărilor de greață și tulburările digestive. Potrivit healthline, ghimbirul ajută la scăderea în greutate, ameliorează simptomele osteoartritei, scade nivelul de glucoză din sânge și reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

De asemenea, ghimbirul este folosit pentru tratamentul indigestiei cronice și a crampelor abdominale din perioada menstruației.

Protecția împotriva bolilor degenerative (boala Alzheimer, boala Parkinson), scăderea nivelului de colesterol din sânge și prevenirea infecțiilor sunt alte beneficii oferite de consumul de ghimbir.

Beneficiile consumului de turmeric

Pudra de turmeric este una dintre cele mai folosite condimente în întreaga lume. Un număr mare de medici afirmă faptul că turmericul are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, protejează sistemul nervos și scade riscul de boli cardiovasculare. 

Totodată, substanțele bioactive din turmeric au efect anti-cancer. La fel ca și în cazul ghimbirului, există studii care arată că pudra de turmeric protejează organismul de bolile neuro-degenerative.

Reglează activitatea hormonală

Un studiu publicat în Jurnalul American de Medicină Chineză arată acțiunea ghimbirului și a turmericului asupra activității hormonale. Această combinație are efecte antiinflamatorii, antioxidante și anti-cancer asupra sistemului endocrin. Aceste alimente reglează nivelul de tiroxină din sânge și inhibă sinteza substanțele care mențin inflamația.

Vezi și: Băutura care topește grăsimea de pe burtă și oprește îmbătrânirea. Ai nevoie de 3 ingrediente și o cană cu apă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel