Cel mai puternic antibiotic natural: cum îl prepari acasă din 4 ingrediente. Luptă cu gripa și infecţiile din tot corpul

cel mai puternic antibiotic natural - Foto: Freepick @kvladimirv
Cum prepari acasă cel mai puternic antibiotic natural. Ai n evoie de doar 4 ingediente pe care sigur le ai în bucătărie sau frigider.

Antibioticele sunt folosite pentru a distruge sau a inhiba creșterea bacteriilor. Deși s-ar putea să vă gândiți la antibiotice ca la medicina modernă, acestea există de fapt de secole. Antibioticele originale, la fel ca multe dintre antibioticele de astăzi, sunt derivate din surse naturale.

Anumite extracte de plante, uleiuri esențiale și chiar alimente au proprietăți antibiotice. De exemplu, unele extracte alimentare și vegetale pot împiedica dezvoltarea bacteriilor din alimente.

Uneori, aceste proprietăți se extind dincolo de alimente și vă pot ajuta în igiena personală. Extractul de merișor, de exemplu, conține atât compuși antibacterieni, cât și antioxidanți, ceea ce îl face un remediu de casă pentru infecțiile tractului urinar.

"Boala păcătoasă" pe care o faci din neatenție. Dacă-ți ȚIUIE urechile AȘA, mergi rapid la medic: Cazuri cataclismice, sânge în creier

Cum a făcut un șofer de taxi prima schimbare majoră în medicina românească. De ce are Spitalul Fundeni un coridor subteran

Cele două TESTE care îți arată dacă ai osteoporoză: Arată clar încărcarea cu calciu a oaselor și rezistență la șoc

Și plantele medicinale pot fi antibiotice. Un mic studiu de eșantionare a 58 de plante chinezești a constatat că 23 au proprietăți antibacteriene și 15 au proprietăți antifungice.

Un studiu din 2014 a constatat că o terapie pe bază de plante a fost la fel de eficientă ca un antibiotic chimic în tratarea unei tulburări de creștere bacteriană excesivă a intestinului subțire.

Ei bine, cel mai puternic antibiotic natural se prepara foarte uşor, acasă, folosind un borcan de sticlă, și câteva ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie.

Combinând usturoiul, ghimbirul, lămâia și mierea veți obține o rețetă puternică de stimulare a imunității și un antibiotic natural, care vă va face sistemul imunitar mai puternic și capabil să lupte cu ușurință împotriva unei infecții virale, bacteriene sau fungice.

Această rețetă de tonic pentru stimularea imunității este destul de ușor de făcut. Este un remediu pe bază de usturoi, ghimbir, lămâie, miere, potrivit pentru întreaga familie, inclusiv pentru copii.

"În urmă cu câțiva ani, eram în mod constant bolnavă și făceam răceală după răceală și multe alte infecții în mod regulat. Medicamentele convenționale nu mă ajutau, ci făceau mai mult rău. Acest lucru m-a făcut să caut rețete naturale de stimulare a imunității care să mă ajute efectiv să lupt cu toate acele infecții fără efecte secundare.

Am vrut o abordare mai naturală. Trebuia să-mi întăresc rapid sistemul imunitar și să evit toate acele antibiotice care m-au pus în această situație în primul rând.

Am descoperit că remediile naturale de cele mai multe ori sunt mult mai puternice decât omologii lor sintetici și, încet-încet, am început să dezvolt noi obiceiuri care m-au ajutat să îmi dezvolt un sistem imunitar puternic.

După ce am studiat beneficiile pentru sănătate ale fiecărui ingredient și cel mai bun mod de a le combina, am decis să încerc această rețetă de casă pentru stimularea imunității cu lămâie, usturoi, ghimbir și miere. A fost una dintre primele pe care le-am pus în aplicare cu rezultate foarte bune. Cea mai bună parte este că o faci o singură dată și poate fi păstrată ca supliment natural.

De asemenea, îmi place să încorporez aceleași ingrediente în această băutură bombă antigripală eu îi mai spun și "ceai de întărire a imunității", lichidul este extrem de liniștitor atunci când te doare gâtul. În plus, atunci când este băut continuu pe parcursul zilei, ajută la eliminarea mai eficientă a germenilor de răceală și gripă din organism. Hidratarea este și ea esențială", spune Olga, autoarea blogului Healthy Taste of Life.

Olga s-a născut în Moldova, dar în urmă cu câțiva ani a decis să se mute cu familia în SUA, acolo unde și-a schimbat complet stilul de viață, mai ales după ce s-a luptat cu boala.

Sorbat de potasiu (E202): ce înseamnă când îl vezi pe etichetă și ce reacții adverse are. E prezent atât în alimente, cât și în creme și șampoane

Beneficiile amestecului de lămâie, ghimbir, usturoi și miere

Ingrediente:

- usturoi proaspăt crud

- ghimbir proaspăt crud

- lămâie crudă (întreagă)

- miere crudă (mierea de manuka este cea mai puternică).

Toate aceste ingrediente se amestecă într-un borcan de sticlă.

Combinația de usturoi, ghimbir, lămâie și miere face una dintre cele mai bune și eficiente rețete de stimulare a imunității. Toate ingredientele sale au proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene și acționează sinergic, ceea ce înseamnă că acționează și mai bine atunci când sunt combinate.

"Și eu am încercat multe rețete de tonic pentru stimularea imunității: cu oțet de mere, cu turmeric sau piper cayenne, toate au fost grozave, dar am simțit că ingredientul cheie este întotdeauna usturoiul", a mai scris ea.

Această rețetă specifică de tonic pentru stimularea imunității este foarte ușor de ingerat, fără să ai senzația de vomă după ce o iei.

- Poate fi un stimulent general al sistemului imunitar (stimulează circulația maximă a sângelui) sau poate vindeca, poate ameliora durerea și umflarea ajutând la deplasarea mucusului în exces.

- Ajută la digestie și promovează sănătatea intestinelor. Această rețetă de stimulare a imunității este, de asemenea, un bun tonic pentru flora tractului digestiv și pentru piele. Usturoiul poate influența în mod pozitiv microbiomul intestinal și poate proteja daunele aduse microbiomului intestinal.

- Excelent pentru infecțiile virale (răceală, gripă). Există, de asemenea, câteva studii care arată eficiența usturoiului împotriva multor virusuri, inclusiv citomegalovirus, rinovirus, HIV, herpes simplex 1 și 2 pneumonie virală și rotavirus. 

- Usturoiul și ghimbirul au activitate antimicrobiană împotriva multor agenți patogeni (streptococul, stafilococul, helicobacter pylori, mycobacterium tuberculosis, clostridium, klebsiella și alte bacterii responsabile de infecții ale sinusurilor, urechilor, plămânilor și tractului urinar). În studiile in vivo și in vitro, s-a constatat că usturoiul nu numai că inhibă formarea biofilmelor, ci și că eradică biofilmele.

- Proprietăți antifungice. Atât studiile pe animale, cât și cele in vitro au arătat că usturoiul este mai puternic decât nistatina, violetul de gențiană și alți șase agenți antifungici reputați în inhibarea infecțiilor fungice. 

- Amestecarea tuturor acestor ingrediente este mai bună decât utilizarea fiecăruia dintre ele separat. Efectul lor benefic este sinergic, ceea ce înseamnă că acționează și mai bine împreună, potențând proprietățile fiecăruia. De exemplu, mierea are proprietatea de a atrage și concentra proprietățile medicinale ale celorlalte ingrediente (în acest caz, usturoiul și ghimbirul). Iar lămâia ajută la conservarea și absorbția nutrienților și antioxidanților cheie.

Ce este interesant la usturoi. Cum trebuie consumat

Pâinea congelată și prăjită, trucul genial care te va surprinde. Nu vei mai mânca niciodată pâine proaspătă dacă afli ASTA

Ceea ce este interesant la usturoi, este că atunci când cățelul este tocat, mestecat sau zdrobit, acesta produce alicina, un compus activ cu puternice proprietăți antifungice, antibacteriene, anticancerigene și antioxidante.

Cu toate acestea, aceste beneficii sunt distruse atunci când usturoiul este încălzit, așa că, consumându-l crud, este cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți aceste beneficii.

Și cum nimănui nu-i place să mestece niște usturoi crud, acest tonic îi maschează perfect neplăcerea.

Acest tonic pentru stimularea imunității se administrează cel mai bine dimineața pe stomacul gol și/sau cu o jumătate de oră înainte de mese și înainte de culcare.

Ca măsură preventivă, puteți lua una sau două lingurițe pe zi, în funcție de cerințele personale.

Dacă vă aflați în plină luptă cu o răceală sau o infecție acută, luați câte o linguriță la fiecare 3-4 ore până când vă simțiți mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel