Cel mai practic și ieftin desert, natural 100%. Aveți nevoie de păpădii și lămâie

Păpădie. Foto: Pixabay
Păpădiile, nelipsite din fiecare grădină, pot fi folosite în preparea unui desert delicios.

Un desert delicios și rapid de făcute este jeleul din păpădii. Este excelent pe pâine prăjită, biscuiți sau ca să îndulciți ceaiul de dimineață (are gust de miere). Recoltarea păpădiilor din curte stimulează planta să înflorească.

Cum se face jeleul din păpădii:

*Un bol cu ​​flori proaspete de păpădie culese, 2 linguri de suc de lămâie și 4 căni de zahăr, o pungă de pectină (aproximativ 4 linguri).

Tăiați tulpina păpădiei, cât mai aproape de baza florii, îndepărtați orice părți verzi rămase deoarece aceste frunze vor face jeleul să fie amărui. Măsurați două căni de păpădii și turnați patru căni de apă clocotită deasupra. Lăsați amestecul să stea în apă până când se răcește și apoi puneți-l la frigider timp de 24 de ore pentru a completa umezirea. Apoi strecurați cât mai mult lichid posibil. Acesta îl puneți într-o oală mare, adăugați sucul de lămâie și pectina pudră. Fierbeți amestecul. Adăugați 4 căni de zahăr, amestecați bine. Lăsați amestecul să fiarbă din nou un minut- două și îl luați de pe foc. Turnați jeleul în borcănele și sigilați-le. Sigilate, se pot păstra în cămară si un an jumătate, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel