Prediabetul este un semnal de...
În zilele de 8,9 și 10 mai, toți medicii șefi de secție și cei mai buni specialiști vor face de gardă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Tot pentru aceată ocazie, secția Urgențe a fost fost zugrăvită şi intrările au fost securizate prin montarea unor uşi cu cartelă, peste tot unde a fost posibil. Și aceste măsuri au fost luate pentru aceeași ocazie, a Summitul UE care va avea loc în municipiu, a declarat, joi, directorul general al spitalului, Cornel Benchea pentru agerpres.ro.
În ziua când șefii de stat și de guvern din UE se vor întâlni la Summitul Partidului Popular European, numărul medicilor de gardă va fi dublu, fiind aduşi de acasă toţi medicii şefi de secţii. "Gărzile se vor dubla pe 8, 9 şi 10. Spre exemplu, la Interne erau doi medici de gardă, unul pe secţie şi unul în Urgenţă. Acum o să fie patru. O să fie medici tot din secţie. Nu aducem medici din afară, îi aducem de acasă şi vor face în acele zile, dublu. Deci, dacă aveam un medic, o să fie doi. Şi o să fie medici primari şi specialişti, în principiu rezidenţi deloc sau numai acolo unde nu se poate. Toţi şefii de secţii o să fie de gardă în data de 9 mai plus încă un medic din secţia respectivă", a explicat directorul Cornel Benchea.
Potrivit sursei citate, în secţia de Urgenţă, după securizarea ușilor, orice aparţinător poată să intre în spital doar prin intrările principale, care sunt monitorizate în general cu paznici şi camere video. Pentru prima dată în istoria recentă a Sibiului, urgenţele medicale nu vor fi tratate doar în spitalele din oraş, ci şi în trei corturi de campanie, care deocamdată nu se ştie unde vor fi amplasate.
"În Urgenţă vor fi medici de gardă dublu şi vor fi trei corturi care nu ştiu unde vor fi puse, primele urgenţe vor fi tratate în corturile respective. Vor fi trei spitale de campanie, în care nu va fi personal de la noi. (...) Am renovat la Urgenţă. (...) Acum o să punem o uşă metalică pe care o să o blocăm. Aparţinătorii care vor să ajungă la Chirurgii, Ortopedie, nu vor mai putea din Urgenţă, ci doar prin intrările principale. Încercăm să securizăm cât se poate", a mai spus directorul Cornel Benchea.
Toţi medicii care vor fi de gardă în zilele de 8, 9 şi 10 mai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt verificaţi de către Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP). "A trebuit să dăm lista la toţi medicii care sunt de gardă la SPP, ca să ştie cine sunt", a adăugat directorul spitalului sibian, Cornel Benchea.
Întrebat dacă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, este pregătit să facă faţă Summitului UE, directorul instituţiei a spus: "Am făcut ceea ce am putut face, eu zic că lucrurile s-au mai pus un pic la punct."
Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a alocat o jumătate de milion de lei, pentru pregătirile de Summit de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, potrivit preşedintelui CJ, Daniela Cîmpean.
În municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale, pentru urgenţe prespitaliceşti şi vor fi aduse, pe aeroport, elicoptere SMURD şi un avion medical, pe durata Summitului Uniunii Europene care va avea loc în data de 9 mai, a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cornel Benchea.
"Pentru Summit lucrurile sunt pregătite. Am avut nenumărate discuţii cu reprezentanţii Ministerului de Interne şi Ministerului de Externe. Pe lângă UPU al nostru vor fi încă trei spitale mobile, amenajate în corturi şi sperăm că în felul acesta să putem face faţă. Va fi adus personal din judeţele limitrofe, ambulanţe, deci eu zic că totul va fi pregătit şi dacă ar fi să se întâmple ceva aici, să sperăm că putem face faţă şi oricum sunt spitale de rezervă Mureşul, Clujul şi Bucureştiul, plus un avion pentru Germania pregătit pe aeroport. Deci, cam acestea sunt pe scurt pregătirile pentru Summit", a explicat recent, directorul Cornel Benchea.
Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au solicitat în 2018, aparatură nouă, în valoare de 17,7 milioane de lei, pentru a face faţă Summitului UE. Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului sibian, 2,1 milioane de lei, din 17,7 milioane de lei cerute, pentru Summitului UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...