Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce

Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce. Foto: Freepick @ cookie_studio
Ceaiul verde are multe proprietăți benefice, care afectează favorabil funcționarea organismului. De ce să nu-l bei niciodată pe stomacul gol.

Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că ceaiul verde nu trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. În plus, unele persoane, în mod obligatoriu, ar trebui să evite consumul acestui ceai pe stomacul gol.

Ceaiul verde conține taninuri, care duc la creșterea producției sucului gastric. Din această cauză, apare senzația de greață, durerile de stomac și veți avea probleme cu digestia.

Consumul de ceai verde pe stomacul gol nu este recomandat mai ales persoanelor care suferă de ulcer și reflux gastric.

Băutura care te ajută să trăiești mai mult. E bogată în polifenoli și reduce riscul de cancer, diabet și boli de inimă. Se pot bea 2 cești pe zi

 

Ceaiul verde reduce, de asemenea, absorbția de către organism a unei proteine ​​care ajută la coagularea sângelui. Consumul băuturii pe stomacul gol poate duce la subțierea sângelui și nu este recomandată persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.

Persoanele cu anemie sunt rugate să nu bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece băutura poate duce la scăderea organismului de a absorbi fierul.

Cofeina din ceaiul verde stimulează glandele suprarenale ca să elibereze hormonii de stres. Aceasta crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. În consecință, persoanele cu probleme cardiace ar trebui să refuze această băutură pe stomacul gol.

5 alimente românești care previn AVC, Alzheimer sau demența. Vlad Ciurea: Să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici

Mai mult, consumul sistematic de ceai verde pe stomacul gol poate duce la perturbarea glandelor suprarenale. Cel mai bine este să bei ceaiul verde cu o felie de pâine din  cereale integrale.

 

Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?

Băutura pentru toate bolile se prepară ușor acasă din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie. Dacă bolile și răcelile te copleșesc sistematic odată cu apariția vremii reci, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. 

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei un latte sănătos și, în același timp, delicios, cu adăugarea unui ingredient secret.

Latte cu turmeric (sau laptele auriu) este o băutură uimitoare care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, care îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor.

Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta

Este foarte simplu să prepari băutura magică, iar pentru asta vei avea nevoie de produse pe care deja le ai în bucătărie. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz,  de cocos, de migdale, de orez, de soia).

Ingrediente:

250 ml lapte vegetal sau de vacă,

1,5 linguriță turmeric,

1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),

2 boabe de piper negru (zdrobit),

1 lingură scorţişoară,

0,5 linguriță cardamom măcinat,

1 lingură de miere sau sirop de arțar.

Metoda de preparare

Pune laptele la fiert și ia-l de pe foc. Adaugă toate condimentele în lapte, amestecă bine, astfel încât să nu fie cocoloașe și lasă-l să se infuzeze timp de cinci minute.

Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă  miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă latte-ul.

Băutura magică nu trebuie consumată fierbinte, ci atunci când are aproximativ 40 de grade. Poate fi servită, chiar rece, vara. Toamna și iarna este mai bine să o consumi caldă. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel