Ceaiul condimentat care arde caloriile și îmbunătățește digestia. Întreține sănătatea creierului și scade glicemia

ceaiul - FOTO: Freepik@yarunivstudio@topntp26
Acest ceai arde caloriile, topește grăsimea și îmbunătățește digestia. În plus, aduce beneficii semnificative creierului și scade glicemia. 

Dacă sunteți în căutarea unei modalități simple și delicioase de a spori sănătatea și de a susține pierderea în greutate, puteți fi surprinși de puterea unui condiment comun. Iată cum acest ingredient obișnuit poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate și poate accelera procesul de ardere a grăsimilor în mod natural.

Piperul negru, condimentul utilizat la scară largă

Când vorbim despre proprietățile medicinale ale condimentelor, este greu să omitem piperul negru. Condimentul rotund negru este folosit pe scară largă în întreaga lume pentru a adăuga aromă la diferite tipuri de bucătărie. Mai mult, este folosit și pentru a pregăti ulei esențial de piper negru, care este destul de benefic pentru persoanele care suferă de artrită și reumatism, potrivit Times of India.

Piperul negru este încărcat cu vitamine și minerale, ceea ce-l face un super-aliment excelent care ajută la vindecarea mai multor afecțiuni de sănătate și accelerează procesul de pierdere în greutate prin stimularea metabolismului.

Condimentul este plin de beneficiile vitaminelor A, K, C și mineralelor precum calciul, potasiul și sodiul. În plus, piperul negru este bogat și în grăsimi sănătoase și fibre alimentare.

Vezi și: 1 din 3 bărbați văd "Macarena" o victimizare a femeilor, fără relevanță. Textul vulgar a Erikăi Isac, devenit o voce. Oana Băluță: Mi se pare o mare ipocrizie să ne împiedicăm de un limbaj explicit

Studiile sugerează că alimentele picante ajută la metabolizarea alimentelor, datorită efectului termogenic. Efectul termogenic sau efectul termic al alimentelor (TEF) se referă la creșterea ratei la care corpul tău arde calorii care apare după ingestia alimentelor.

Se crede că efectul termogenic poate influența numărul de calorii arse și poate ajuta la atingerea mai rapidă a obiectivului tău de pierdere în greutate. Mai mult, alimentele picante stimulează, de asemenea, senzația de sațietate și scad dorința pentru alimente nesănătoase.

Piperul negru conține piperină, un compus care îmbunătățește digestia și performanța metabolică. Acest compus reduce de fapt acumularea de grăsime în corp și te ajută să menții o greutate sănătoasă. Piperul negru conține antioxidanți, care au puterea de a preveni sau întârzia efectele distructive ale radicalilor liberi.

De asemenea, ajută la absorbția nutrienților în corp și întărește sistemul nostru imunitar. Proprietățile antiinflamatorii ale piperului negru pot fi benefice pentru persoanele care suferă de artrită, alergii sezoniere și astm.

Vezi și: Factorul care determină apariția bolii Alzheimer. Medic: Este foarte periculos. Este la fel de nociv precum fumatul

Piper negru - FOTO: Freepik@alexuhrin95

Piperul negru îmbunătățește funcția cerebrală

Piperina poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea funcției cerebrale și a metabolismului glucozei din sânge. Adăugarea piperului negru în mâncare este cu siguranță cea mai simplă modalitate de a incorpora acest condiment în dieta ta.

Piperul negru conține un compus numit piperină, care poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. O circulație sanguină sănătoasă poate susține sănătatea creierului, furnizându-i acestuia oxigen și substanțe nutritive esențiale.

Unele cercetări sugerează că piperina din piperul negru ar putea avea proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică poate fi un factor de risc pentru afecțiuni neurologice precum boala Alzheimer sau Parkinson, iar reducerea inflamației poate avea beneficii pentru sănătatea creierului.

Vezi și: De ce ar trebui să porți ruj roșu. Ce este efectul rujului

Ceaiul de piper negru, beneficii

Dar cantitatea acestui condiment în mâncare este destul de mică. Deci, nu veți putea beneficia de toate avantajele sale. Pentru a accelera procesul de pierdere în greutate, încercați această rețetă de ceai de piper negru, care a fost garantată pentru beneficiile sale uimitoare pentru sănătate.

Ingrediente:

1/4 linguriță de piper negru

1 rădăcină de ghimbir de 1 inch

1 lingură de miere

1 lingură de lămâie

1 cană de apă

Cum să pregătiți:

Luați o cratiță și adăugați apă, piper negru și ghimbir ras în ea. Lăsați apa să fiarbă timp de 5 minute și apoi opriți focul. Strecurați ceaiul într-o ceașcă și adăugați suc de lămâie și miere în el. Bucurați-vă de ceaiul de piper negru. Piperul negru este sănătos, dar o doză mare de piper negru într-o zi ar putea duce la probleme gastrice.

Nu consumați mai mult de 1/2 linguriță de piper negru într-o zi. De asemenea, ceaiul s-ar putea să nu fie potrivit pentru toată lumea. Dacă simțiți iritație în gât și stomac după ce beți acest ceai pentru prima dată, evitați-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel