Ceaiul care vindecă ALERGIILE și detoxifică organismul

ceaiul care vindeca alergiile FOTO: Pexels @freestocksorg
Ceaiul de trei frați pătrați: ce conține și ce efecte are asupra organismului?

Ceaiul de trei frați pătrați (Viola tricolor) este vedeta remediilor naturale împotriva alergiilor, dar are și alte efecte asupra organismului. Ceaiul poate fi folosit atât intern, cât și extern și conține o mulține de compuși activi.

Ce conține?

Studiile arată că planta este bogată în uleiuri volatile, saponine, flavonoide, salicilați, violină, mucilagii, taninuri, compuși salicilici, Vitamina A și Vitamina C.

Vindecă alergiile

În tratamentul alergiilor, ceaiul de trei frați pătrați se bea înainte de mese, iar specialiștii recomandată trei căni pe zi. Acesta poate fi folosit și extern, prin umezirea compreselor cu ceai și aplicarea la nivelul leziunilor din alergii. În aceste afecțiuni, planta poate fi folosită și sub formă de pulbere.

Beneficiile ceaiului de trei frați pătrați în alergii sunt date de compușii activi efecte antialergice și antipruriginoase (oprește senzația de mâncărime), acționând ca medicamentele antihistamice. 

Ceaiul poate fi folosit și pentru clătirea cavității bucale, având proprietăți vindecătoare asupra mucoaselor și se pare că este benefic și în acnee.

Sănătatea sistemului respirator

Planta menține sănătatea sistemului respirator și poate fi consumat cu încredere în răceli și alte infecții ale tractului respirator. Ceaiul de trei frați pătrați este folosit în rinite, bronșite, mai ales în cele de origine alergică, iar proprietățile expectorante îl fac util în tuse.

Efectul antiinflamator din ceaiul de trei frați pătrați este dat de conținutul acestuia în salicilați, compuși utili în vindecare infecțiilor, afecțiunilor reumatice și afecțiunilor pielii. 

Detoxifiant

Planta de trei frați pătrați este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Din acest motiv, ceaiul poate fi folosit în curele de detoxifiere, atunci când vrem să ne purificăm organismul.

Previne edemele

Ceaiul de trei frați pătrați are efecte diuretice și elimină excesul de fluide din corp. Acest lucru previne retenția de apă și apariția edemelor. Mai multe despre edem poți citi aici: Edemul: ce este și cum se tratează. RETENȚIA DE APĂ și consumul de SARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel