Ceaiul care tratează bolile digestive și infecțiile respiratorii. Are efect antibacterian și antiviral

ceaiul care trateaza bolile digestive si infectiile respiratorii- FOTO: Freepik@pixel-shot.com
Ceaiul care tratează bolile digestive și infecțiile respiratorii conține  taninuri și vitamine.

Ceaiul care tratează bolile digestive și infecțiile respiratorii conține un compus organic numit junglonă. Acesta are efect antibacterian și antiviral. Ceaiul de nuci este un fel de ceai de plante medicinale preparat din frunze, scoarță, coji sau chiar mieazul de nucă.

Ceaiul de nuci, proprietăți antibacteriene

Ceaiul are proprietăți antibacteriene și antivirale și este, de asemenea, un anti-fungicid. Este folosit atât în medicina alternativă, cât și în cea pe bază de plante pentru a trata o gamă largă de afecțiuni medicale minore, inclusiv afecțiuni respiratorii și digestive și multe tipuri de iritații ale pielii.

Ceaiul este eficient în tratarea acestor afecțiuni deoarece rădăcinile, frunzele și alte părți vegetale ale nucului negru conțin un compus numit juglonă, care poate fi, de asemenea, otrăvitor atunci când este ingerat în cantități mari, potrivit The Health Board.

Vezi și: Durerea de cap, când devine urgență medicală. Pandrea: Pot fi cele care alarmează în legătură cu un accident vascular cerebral fie ischemic sau hemoragic

Ceaiul de nuci, beneficii

Datorită numeroaselor sale proprietăți curative, ceaiul de nuci poate fi folosit pentru a trata simptomele durerilor de gât și ale amigdalitei. De asemenea, ceaiul poate fi folosit pentru a trata constipația sau pentru a scăpa de paraziții digestivi.

De asemenea, este folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme, acnee, tegumente, bășici și psoriazis. Ceaiul de nuci este consumat de obicei ca băutură fierbinte, deși în cazul unor probleme de piele, poate fi aplicat local.

Ceaiul de nuci, ce conține

Ceaiul de nucă este un medicament util, deoarece conține compus organic juglonă, precum și o varietate de taninuri astringente și vitaminele B și C. Juglona este de fapt o otravă toxică pentru multe plante.

Deoarece nucul negru și nucul englezesc conțin atât de mult din acest compus, în special în structurile lor radiculare, solul din jurul lor este neospitalier pentru creșterea altor plante. De fapt, o altă utilizare a compusului este aceea de erbicid și erbicid pentru buruieni.

Oamenii pot consuma cantități mici de juglonă cu puține efecte adverse, dar dozele mari de compus pot afecta ficatul și rinichii.

Vezi și: Creatinina, care sunt valorile normale. Ce se întâmplă dacă este prea mare sau mică

Ceaiul de nuci, cum se prepară

Există mai multe metode de preparare a ceaiului de nucă. Dacă se folosesc frunze, se pot adăuga trei până la cinci frunze de nuc negru într-o oală cu apă, care se aduce la fierbere înainte de a strecura și servi ceaiul.

Scoarța poate fi, de asemenea, folosită într-un mod similar.

O rețetă chinezească mai complexă pentru ceaiul de nuci presupune măcinarea miezului de nucă împreună cu orez și curmale pentru a obține o pastă groasă. Această pastă este apoi cernută printr-o bucată muselină și i se adaugă zahăr și apă înainte de a fi încălzită și servită.

Vezi și: 4 semne că aveți nevoie de multivitamine. Oboseala și răcitul des se află pe listă

Nucile, beneficii asupra sănătății

Nucile au capacitatea de a menține sănătatea intestinului. O compoziție nesănătoasă a microbiotei poate contribui la inflamația și bolile din intestin și din alte părți ale corpului, crescând riscul de obezitate, boli de inimă și cancer.

Ceea ce mănânci poate influenta semnificativ starea microbiotei tale. Consumul de nuci poate fi o modalitate de a sprijini sănătatea microbiotei și a intestinului. Când 194 de adulți sănătoși au mâncat 43 de grame de nuci în fiecare zi timp de opt săptămâni, au avut o creștere semnificativă a bacteriilor benefice, comparativ cu cei care nu au mâncat nuci, arată Healthline.

Vezi și: Lipsa colagenului, vizibilă pe față. Cum se poate stimula colagenul și de ce nu sunt indicate suplimentele

Nucile mențin sănătatea creierului

Poate fi doar o coincidență faptul că o coajă a unui nuc arată ca un creier mic, dar cercetările sugerează că acest fruct uscat poate fi într-adevăr bună pentru mintea ta. Studiile pe animale au descoperit că nutrienții din nuci, inclusiv grăsimile polinesaturate, polifenolii și vitamina E, pot ajuta la reducerea daunelor oxidative și a inflamației din creier.

Studiile observaționale la adulții mai în vârstă au legat consumul de nuci de o mai bună funcționare a creierului, inclusiv o viteză de procesare mai rapidă, mai multă flexibilitate mentală și o memorie mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel