Ceaiul care topește și când dormi grăsimea viscerală periculoasă din jurul organelor. STUDIU

Grăsimea viscerală este periculoasă, deoarece înfășoară organele vitale care sunt amplasate în jurul secțiunii medii a corpului. Pericolele legate de acest tip de grăsime includ riscul mare de atac de cord și de accident vascular cerebral. Din fericire, însă, grăsimea abdominală poate fi gestionată prin dietă. Cercetătorii au constatat că un ceai anume băut fierbinte topește această grăsime pe tot parcursul nopții.

Organismul uman poate stoca o cantitate surprinzătoare de grăsime, dar nu este toată întotdeauna vizibilă cu ochiul liber. Grăsimea viscerală, spre exemplu, se lipește efectiv de organe, ceea ce o face un factor de risc pentru bolile cardiovasculare și diabet. Dieta poate ajuta la controlul grăsimilor din organism, iar cercetătorii chinezi tocmai au descoperit că un ceai, în special, este promițător.

Dovezile prezentate de ei într-un studiu sugerează că ceaiul oolong reduce semnificativ grăsimea viscerală, culmea, în timpul nopții!

Într-un studiu randomizat, cercetătorii au furnizat participanților pe o perioadă de 12 săptămâni o băutură zilnică conținând 609,3 mg de catehină - nutrientul cheie din ceaiul oolong.

Ei au măsurat suprafața grăsimii abdominale, greutatea corporală și compoziția grăsimii pentru toți participanții în săptămâna zero, săptămâna opt și săptămâna 12 din studiu.

Rezultatele au arătat că băuturile care conțin multă catehină au redus semnificativ suprafața medie de grăsime viscerală, precum și grăsimea corporală.

Slăbești și în timp ce dormi

„Consumul de ceai oolong timp de 12 săptămâni a indus pierderea de grăsime viscerală la adulții chinezi cu o proporție ridicată de grăsime viscerală abdominală”, au notat cercetătorii, în concluzie. 

Aceste constatări au fost confirmate într-un studiu similar care a demonstrat că de fapt consumul a 300 de mililitri de ceai de patru ori pe zi ar putea ajuta oamenii să piardă un kilogram de grăsime în șase săptămâni. Cercetătorii au sugerat că ceaiul a făcut acest lucru îmbunătățind metabolismul grăsimilor din organism.

De fapt, s-a demonstrat că ceaiul oolong poate crește rata metabolică cu 2,9% comparativ cu apa. Acest lucru echivalează cu arderea a aproximativ 281 de calorii pe zi, în medie.

Express.co.uk citează și un alt studiu publicat în revista Nutrients, care sugerează că ceaiul Oolong ar putea „arde grăsimea în timp ce dormi”.

Autorul principal al studiului, profesorul Kumpei Tokuyama, a declarat: „Ca toate ceaiurile, oolong conțin cofeină, care are un impact asupra metabolismului energetic prin creșterea ritmului cardiac. (...) Cu toate acestea, studiile sugerează că, de fapt, consumul de ceai poate crește și descompunerea grăsimilor, independent de efectele cofeinei. (...) Am vrut să examinăm efectele consumului de oolong versus cofeina singură asupra metabolismului energetic și al grăsimilor în rândul unui grup de voluntari sănătoși”.

Studiul a demonstrat că ceaiul oolong a stimulat descompunerea grăsimilor cu aproximativ 20% la subiecții care l-au consumat, în comparație cu participanții din grupul de control.

Pentru a obține aceste efecte, ar trebui să consumăm două căni de ceai oolong pe zi. Interesant este că efectele de slăbire ale ceaiului au continuat și în timp ce participanții dormeau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel