Ceaiul care te scapă de stres, anxietate și insomnie. Taie greața și reduce riscul de endometrioză

Ceaiul care te scapă de stres - Foto: Freepick
Ceaiul care te scapă de stres funcționează precum un antispasmodic. Acest ceai taie greața și elimină riscul de endometrioză.

Ceaiul care te scapă de stres are efecte și asupra pielii. Plantele, florile și ierburile au fost folosite de mii de ani în scopuri medicinale, cu rezultate eficiente.

Florile, de la petale până la rădăcini, oferă o varietate de componente și ingrediente care pot oferi o ușurare a durerii, umflăturilor și infecțiilor.

Unele flori, cum ar fi garoafele, au fost folosite în tratamentul unei varietăți de boli, de la rolul de stimulent până la cel de antispasmodic.

Ceaiul alemiorează stresul

Garoafele, cunoscute și sub numele de Dianthus caryophyllus, sunt de mult timp preparate în ceaiuri care pot ajuta la ameliorarea stresului și a nervozității. Garoafele crescute, cultivate și uscate în infuzii de ceai au fost, de asemenea, folosite pentru a trata depresia minoră și oboseala.

Al treilea element al Apocalipsei. Miron Bogdan, dezvăluire despre sfârșitul lumii: Nimeni nu o să mă creadă. După asta ar urma MOARTEA

În câte ore se digeră carnea și cât timp trebuie să avem între mese. Alin Popescu: E greu în România să spui asta, dar trebuie să înțeleagă toți

Ce să știi despre primul trimestru. Andreea Arsine, mesaj pentru mame: E o perioadă foarte delicată, schimbările sunt foarte multe. Nu mâncăm pentru doi!

În Europa, medicina populară se baza pe infuzii sau ceaiuri preparate din garoafe pentru a ajuta la ameliorarea nervozității și a unor tulburări coronariene, precum și pentru greața cauzată de răul de mare.

În uleiurile de masaj, garoafele au fost folosite pentru a promova vindecarea pielii și pentru a crește vitalitatea care nu numai că înmoaie și reface pielea, dar creează un parfum pe care mulți îl găsesc liniștitor și calmant.

În China antică, ceaiul din flori de garoafe era utilizat pe scară largă pentru a ajuta corpul și spiritul să se relaxeze și pentru a reface energia din organism.

Garoafele, cunoscute și sub numele de Dianthus caryophyllus, au fost de mult timp preparate în ceaiuri care pot ajuta la ameliorarea stresului și a nervozității.

Ceaiul ajută în inflamație

Garoafele au fost folosite și în tratamentul endometriozei, care reprezintă o creștere excesivă a țesuturilor endometriale care, în mod normal, cresc doar în uter, dar care pot prolifera și în alte organe pelvine, cum ar fi ovarele și trompele uterine.

În astfel de cazuri, ceaiul sau suplimentele de garoafe au fost folosite pentru a ameliora stresul, anxietatea și insomnia la cei cu dezechilibre hormonale, care contribuie la endometrioză, precum și alte efecte secundare ale endometriozei, cum ar fi constipația, cauzată de excesul de țesut sau de țesut cicatrizat în regiunea pelviană. 

În astfel de cazuri ceaiul de garoafe sau suplimentele au fost folosite pentru a ameliora

- stresul

- anxietatea

- insomnia la cei cu dezechilibre hormonale

- factorii care contribuie la apariția endometriozei precum și alte efecte secundare ale endometriozei cum ar fi constipația cauzată de excesul de țesut sau de țesuturile cicatrizate din regiunea pelviană

Ceaiul, efect asupra pielii 

Uleiurile de garoafe au beneficii terapeutice pentru tratamentul erupțiilor cutanate și acționează ca un balsam pentru piele.

Multe femei folosesc uleiul de garoafe pentru a trata și minimiza aspectul ridurilor faciale și afecțiuni precum rozaceea și eczema. Floarea a fost folosită într-o varietate de produse cosmetice și uleiuri, de asemenea.

Ceaiul taie greața

Garoafele au fost folosite în medicină pentru a ajuta la reducerea febrei și a durerilor de stomac, pe lângă faptul că îmbunătățesc sănătatea ficatului, a stomacului și a inimii.

În "Pharmacopoeia Londinensis", o publicație din 1618 a unei cărți farmaceutice, garoafa a fost folosită în cordiale tonice sau băuturi calde pentru a ajuta la combaterea febrei și la lupta împotriva germenilor și a ciumei.

Remedii homeopate

Potrivit unor remedii homeopate aztece străvechi, garoafele erau folosite de această cultură indiană ca diuretic atunci când erau administrate într-o infuzie de petale de flori de garoafă în apă fierbinte.

Străvechiul trib indian folosea, de asemenea, garoafele pentru tratarea și ameliorarea congestiei și a bolilor de piept, luând aproximativ 1 lingură de petale de flori amestecate cu zahăr și fierte într-un sirop la fiecare trei ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel