Ceaiul care previne bolile cronice. Are efect anti-cancer și antiinflamator

ceaiul care previne bolile cronice - FOTO: Freepik@8photo
Ceaiul care previne bolile cronice poate fi preparat din coaja unui fruct.

Ceaiul care previne bolile cronice poate fi preparat din coaja de rodie. Coaja de rodie este considerată necomestibilă, dar oferă mai multe beneficii surprinzătoare datorită proprietăților lor antioxidante și antibacteriene puternice. Coaja de rodie folosită în mod regulat are diverse beneficii pentru sănătate și frumusețe în medicina ayurvedică, o practică alternativă cu rădăcini în cultura indiană.

După ce au fost separate de fructe, cojile pot fi uscate și măcinate într-o pulbere fină pentru a fi cufundate în apă fierbinte și consumate sub formă de ceai sau amestecate cu apă pentru a face o pastă care poate fi aplicată local.

Datorită nivelului lor ridicat de antioxidanți, cojile de rodie oferă mai multe beneficii. Iată 9 beneficii surprinzătoare ale cojilor de rodie.

Vezi și: Care este Regula lui 2 la masa de Crăciun. Pleșea: Inhibă pofta de mâncare

Coaja de rodie poate ajuta la tratarea unor afecţiuni ale pielii

Cojile de rodie sunt bogate în antioxidanți și polifenoli și s-a demonstrat că tratează hiperpigmentarea, o afecțiune caracterizată prin pete întunecate ale pielii.

Un studiu care a inclus 30 de voluntari cu hiperpigmentare a constatat că aplicarea măștilor de rodie și a serului zilnic timp de aproximativ 1 lună a ajutat la ușurarea zonelor de hiperpigmentare fără efecte secundare adverse.

De asemenea, se crede că o pastă făcută din pulbere de coajă de rodie și apă poate ajuta la tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, probabil datorită nivelului ridicat de antioxidanți.

Un studiu realizat pe șobolani a constatat că rodia a fost un tratament eficient acnee. Cu toate acestea, mai multe studii de cercetare, în special studii umane, sunt necesare pentru a confirma rolul cojii de rodie în tratarea acneei.

Cojile de rodie pot proteja, de asemenea, împotriva ultraviolete B (UVB) daune și reduce semnele de îmbătrânire. În cele din urmă, atunci când sunt utilizate ca unguent, cojile de rodie au promovat vindecarea rănilor la cobai, notează Healthline.

Coaja de rodie poate reduce riscul de boli cronice

Cojile de rodie pot reduce factorii de risc pentru afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.Un mic, 30 de zile studiu a constatat că suplimentarea cu 1,000mg de extract de coajă de rodie îmbunătățit colesterolul și glicemia în rândul persoanelor cu excesul de greutate și obezitatea, acționând ca un agent anti-inflamator

Într-un alt studiu, inclusiv 37 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, cei care au luat 500 mg de extract de coajă de rodie văzut îmbunătățiri în tensiunea arterială lor, colesterol, și hemoglobina A1c, în comparație cu persoanele cărora li s-a administrat un placebo.

Vezi și: Recunoașterea publică a afecțiunilor, impact asupra societății. Psiholog: Nu sunt singurul care se confruntă cu această problemă

Coaja de rodie poate îmbunătăți funcția creierului

S-a sugerat că stresul oxidativ joacă un rol în dezvoltarea bolii Alzheimer. Deoarece cojile de rodie sunt bogate în antioxidanți, acestea ar putea ajuta la îmbunătățirea calității vieții la cei cu această afecțiune.

Un studiu care include 36 adulți sănătoși a constatat că un supliment care conține extract de Coaja de rodie, împreună cu alte plante a îmbunătățit performanța cognitivă.

Coaja de rodie poate avea proprietăți de luptă împotriva cancerului

Cojile de rodie conțin cantități mari de punicalagin, un polifenol care să dovedit a avea proprietăţi anti-cancer în unele studiile de eprubetă. Într-un astfel de studiu, extractul de coaja de rodie s-a dovedit a fi un tratament promițător pentru cancerul de prostată datorită capacității sale de a induce moartea celulelor canceroase.

În celulele canceroase mamare, orale și de colon, rodia s-a dovedit a avea un efect anti-proliferativ, ceea ce înseamnă că ajută la încetinirea sau oprirea răspândirii celulelor canceroase.

În plus, cercetările sugerează că Coaja de rodie poate fi benefică pentru cancerul de ficat și poate avea proprietăți de protecție a ficatului, datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți.

Coaja de rodie poate îmbunătăți sănătatea dentară

Atunci când este utilizată într-o clătire a gurii, s-a demonstrat că coaja de rodie ajută la prevenirea acumulării plăcii. Un studiu a constatat că o clătire a gurii care conține extract de Coaja de rodie a împiedicat cariile dentare într-un grup de 50 de persoane sănătoase.

Extractul de coajă de rodie are o activitate antibacteriană puternică, iar unele studii sugerează că poate ajuta la tratarea bolilor dinților și gingiilor.

Vezi și: Alimente care reduc simptomele tulburării afective sezoniere. De ce e bine să bei vin fiert

Coaja de rodie are proprietăți antibacteriene

Coaja de rodie este folosită pentru clătirea gurii. În timp ce proprietățile antibacteriene ale cojii de rodie sunt acceptate de știință, lipsesc studiile care confirmă eficacitatea acesteia în tratarea durerilor în gât. Un alt beneficiu al acestor proprietăți antibacteriene este capacitatea lor de a ajuta la vindecarea rănilor și de a lupta împotriva infecțiilor.

Coaja de rodie poate ajuta la tratarea artritei reumatoide

Artrita reumatoida este o afecţiune autoimună care implica inflamaţie la nivelul articulaţiilor. Se crede că datorită proprietăților antioxidante ale rodiilor, acestea pot juca un rol în scăderea severității bolii.

Un studiu a constatat că punicalagin, o substanță găsită în coaja de rodie, inhibat inflamația articulațiilor și deteriorarea cartilajului la șoareci artritice.

Coaja de rodie poate ajuta la prevenirea pierderii osoase

Unele cercetări timpurii și studii pe animale au indicat că cojile de rodie pot ajuta la prevenirea pierderii osoase și regenerarea țesutului osos nou.

Două studii efectuate pe șoareci au descoperit că toate părțile unei plante de rodie, inclusiv cojile, au prevenit pierderea osoasă, cel mai probabil din cauza nivelurilor ridicate de antioxidanți.

Cum se utilizează cojile de rodie

Pulberea de coaj[ de rodie poate fi achiziționată sau făcută acasă. Dacă doriți să vă faceți propria pulbere de rodie, puteți face acest lucru urmând acești pași:

Separați cojile de fructe.

Așezați cojile lângă o fereastră cu lumina directă a soarelui timp de 2 sau 3 zile sau până când sunt complet uscate.

Adăugați cojile într-un blender sau procesor de alimente și măcinați-le într-o pulbere fină.

Depozitați pulberea la temperatura camerei într-un recipient etanș.

Pulberea poate fi folosită pentru a face o mască de față prin combinarea acesteia cu suficientă apă pentru a face o pastă. Alternativ, puteți încerca înmuiere pulbere în apă fierbinte și apoi strecurat-o să se bucure că un ceai de plante.

Vezi și: De ce ne crește burta. Unde se depune grăsimea prima dată și care e grăsimea BUNĂ. Lucrul nespus despre liposucție: Ne mirăm că ne crește colesterolul

Cum se face ceaiul din coji de rodie

Luați cojile de rodie și uscați-le.

Puteți să uscați cojile de rodie la soare sau în cuptorpul cu microunde

Transferați cojile într-un blender și măcinați bine. Luați o pungă de ceai goală, turnați o linguriță de pulbere de coajă de rodie în ea și închideți.

Fierbeți o ceașcă de apă, aruncați-o în pungă și pregătiți-vă o ceașcă de ceai sănătos în cel mai scurt timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel