Cea mai vârstnică persoană din lume a împlinit 117 ani

Bătrânețe    FOTO: pexels.com
Cea mai vârstnică persoană din lume, japoneza Kane Tanaka, a împlinit 117 ani şi şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere într-un centru pentru persoane vârstnice din Fukuoka, în sudul Japoniei.

Cea mai vârstnică persoană din lume. Tanaka a fost sărbătorită de membrii personalului şi de prietenii ei de la cămin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea locală TVQ Kyushu Broadcasting, Japonia. Tanaka, a cărei zi de naştere a fost pe 2 ianuarie, a gustat din tortul pregătit pentru petrecere. "Gustos. Mai vreau", a spus ea cu zâmbetul pe buze. Guinness World Records a recunoscut-o anul trecut pe Kane Tanaka ca fiind cea mai vârstnică persoană din lume şi cea mai vârstnică femeie din lume. Omologarea oficială a recordului de către Guinness World Records a avut loc pe 9 martie, în oraşul Fukuoka.

Tanaka s-a născut prematur în 1903 şi s-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922, potrivit Guinness World Records. Cuplul a avut patru copii şi a adoptat un al cincilea. Vârsta record a lui Tanaka este simbolică pentru îmbătrânirea rapidă a populaţiei Japoniei care, alături de scăderea natalităţii, provoacă îngrijorări cu privire la deficitul de forţă de muncă şi perspectivele creşterii economice, potrivit Agerpres.

Numărul bebeluşilor născuţi în Japonia a scăzut cu aproximativ 5,9% anul trecut, ajungând la mai puţin de 900.000, pentru prima dată de când guvernul japonez a început să compileze date în 1899, potrivit Ministerului nipon al Bunăstării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel