Cea mai simplă rețetă de stridii: le poți găti chiar la tine acasă

Stridii   Foto: pinkvilla.com
Iată o rețetă super rapidă în 4 pași pentru a găti stridiile acasă.

Este o rețetă ușoară pentru un dressing delicios pentru stridii acasă și pentru a vă bucura de gustul proaspăt și sărat al stridiilor.

Stridiile au un gust distinct și sunt fructe de mare incredibil de populare. Au o textură plăcută și sunt consumate în mare parte crude, doar cu suc de lămâie stors peste ele. Stridiile, oricât de ciudat ar părea, sunt consumate în mare parte vii. Când vine vorba de conținutul lor nutrițional, acestea sunt bogate în vitamine și minerale.

Sunt deosebit de bogate în zinc și vitamina B12. Deci, dacă doriți să gătiți stridii delicioase și proaspete acasă, verificați această rețetă prezentată mai jos și răsfățați-vă gustul.

Pasul 1

Pentru a pregăti sosul pentru stridii, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și adăugați 2 căței de usturoi tocați împreună cu 2-3 linguri de unt nesărat.

Pasul 2

Acum adăugați 1 linguriță de suc de lămâie, 1 linguriță fulgi de ardei iute, ¼ linguriță sare, ¼ linguriță pudră de piper negru și 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt în tigaie. Se amestecă bine acest amestec în timp ce îl gătești la foc mediu.

Pasul 3

Pentru a deschide cochiliile de stridii, așezați stridiile cu cupa în sus, pe un grătar preîncălzit și acoperiți-le. Gatiti-le pentru un minut sau doua. După ce vedeți că stridiile se deschid ușor, scoateți stridiile de pe grătar.

Pasul 4

Țineți strida și folosiți un cuțit pentru a o deschide. Odată deschisă, turnați pur și simplu sosul pregătit pe fiecare stridie și puneți stridiile la loc pe grătar. Gătiți 3-4 minute, recomandp pinkvilla.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel