Cea mai importantă modificare în dietă pe care o puteți face. Experții Harvard spun
27 noi 2020 / 09:55
Medicii recomandă mereu să aveți grijă la valorile colesterolului și să limitați alimentele bogate în grăsimi. Experții de la Harvard vă recomandă o anume dietă.
Alimente sănătoase

Experții Harvard susțin că grăsimile saturate și colesterolul din dietă joacă un rol în nivelul colesterolului, dar ”cea mai importantă modificare dietetică pe care o puteți face pentru a reduce numărul colesterolului este de a ajusta modelul general al dietei”. Mai precis, ei recomandă ”o dietă bogată în fructe, legume, pește și cereale integrale” pentru că ”ajută în două moduri”.

”În primul rând, cu cât consumați mai multe dintre aceste alimente sănătoase, cu atât consumați mai puțin în general alimente bogate în grăsimi saturate și carbohidrați foarte rafinați, care ambele afectează sistemul cardiovascular. În al doilea rând, alimentele bogate în fibre vă ajută să vă reduceți nivelul de colesterol, făcând grăsimile dietetice nesănătoase mai greu de absorbit din intestin. Totuși, acest lucru nu funcționează pentru toată lumea. Pentru persoanele cu risc crescut de boli de inimă, eforturile dietetice nu se apropie de scăderea suficientă a colesterolului. Alte persoane sunt predispuse genetic să aibă colesterol ridicat din sânge, indiferent de ceea ce mănâncă”, explică specialiștii de la Harvard, într-o scrisoare trimisă abonaților.


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
DEXAMETHASONUM - prospect
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
EPTIFIBATIDUM - prospect
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri