Ce terapii sunt recomandate vara pentru tenul acneic. Ioana Marinescu: O rutină bine elaborată o să ne ajute foarte mult

ce terapii sunt recomandate vara. FOTO Freepik @ artursafronovvvv
EXCLUSIV
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a explicat ce trebuie să facem în perioada de verii dacă suntem în plin proces de tratare a tenului acneic.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat cum trebuie procedat în timpul verii în cazul în care suntem în plin proces de tratare a tenului acneic, subliniind câteva aspecte importante cu privire la rutina zilnică.

”Vara este cel mai delicat anotimp, pentru că tenul este expus la soare și automat se va hiperpigmenta mai repede, automat se va încărca mai repede. Vara este un moment în care, dacă avem sau am avut acnee, este posibil să avem recidivă.

Este foarte cald, tenul secretă foarte mult sebum, mai mult decât în mod normal, se și deshidratează și devine neapărat și atunci este tare important să menținem o igienă foarte bună a tenului și în principiu vara eu nu aș recomanda să facem terapii agresive pentru depigmentarea zonelor în care am avut coșulețe sau pentru cicatrizarea și epitalizarea acestor zone.

În schimb, putem să menținem o rigoare cosmetică: igienă, ingrediente care să funcționeze în sensul cicatrizării. Putem să mergem pe peelinguri ușoare, pe care putem să le facem, dar care obligatoriu aduc după ele folosirea factorului de protecție. Putem să  rămânem pe retinoizi și recomand să rămânem pe retinoizi.

Pentru că în momentul în care folosim seara și dimineață folosim protecție solară înlăturăm teama de a ne hiperpigmenta sau teama de a ne irita”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Vara, timp pentru vacanță și rutina esențială

”Doar că în general, procedurile puțin mai intense de stimulare a colagen cu siguranță o să lase ceva urme, iar dacă ne este teamă sau nu suntem sigure că putem să păstrăm acele rutine esențiale ulterioare unui laser, unui peeling intens, unui dermapen făcut mai agresiv, atunci este minunat să le lăsăm pentru perioada de toamnă, iar vara să ne bucurăm strict de soare, mare, concedii și să păstrăm rutina cosmetică așa cum trebuie pentru a stimula colageneza, pentru că o rutină bine elaborată o să ne ajute foarte mult prin activele pe care le conține să refacă epiderma încet, încet.

Și un sfat pe care îl am este să nu ne așteptăm ca ce s-a trecut în timp foarte mult, și mă refer la epidermă, să se refacă peste noapte.

Trebuie foarte mult angajament și trebuie înțelepciune și să nu sărim pași, trebuie să nu dormim nedemachiate, trebuie să nu omitem un antioxidant bun pentru piele.

Fiecare activ are rolul lui și este important să îi dăm pielii activele de care are nevoie. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să avem o rutină extrem de elaborată, câteva produse esențiale sunt tot ceea ce trebuie și în momentul în care sunt folosite echilibrat, fără a pune doze mari, fără a folosi mult produs, cu siguranță rezultatele or să fie tare bune și destul de rapide”, a adăugat Ioana Marinescu.

Retinolul și retinoizii, ingredientul de AUR anti-îmbătrânire. Ioana Marinescu: Cea mai fabuloasă descoperire. Pielea arătă fabulos, luminos

Uleiurile care ajută la refacerea tenului post acneic. Marinescu: Vindecătorul naturii, cu rezultate extrem de potente

Tenul acneic trece printr-un amplu proces de refacere, astfel că după vindecarea ce se face prin intermediul colagenezei, dar și a peelingurilor, însă lucrurile nu se încheie aici, fiind nevoie în continuare de o atenție deosebită asupra aspectului acestuia.

”E important să nu renunțăm la retinoizi! Ei vor fi esențiali și în perioada în care avem coșuri, dar și în perioada în care am rămas fără ele și dorim să refacem epiderma. Retinoizii trebuie folosiți și e foarte bine să îi folosim tare mult timp pentru că ei or să ne ajute și pe refacerea  epidermei, și pe porii dilatați, și pe punctele negre, și pe riduri, dacă ajungem acolo.

Important este să folosim creme de protecție solară, un punct sensibil, pentru că nu toată lumea le folosește, dar cicatricile pot să se hiperpigmenteze foarte tare și atunci este esențial să folosim protecție solară. 

De asemenea, scrub-uri și peeling-uri. Scrub-urile care sunt mecanice, fac exfoliere mecanică. Eu am rezultate foarte bune cu peeling-ul pentru acasă. Sunt două variante: cea pentru tenuri delicate și cea pentru tenuri mixte și grase. 

Formula lor este una care înglobează diferite tipuri de acizi. Cele delicate funcționează chiar și pentru mămici, mămici care alăptează și viitoare mămici, sau formula pentru tenuri mixte și grase, este mai intensă și stimulează colageneza și refacerea celulară și, mai mult decât atât, îmi păstrează și echilibrul florei de la nivelul epidermei”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Uleiuri ce ajută în refacerea pielii

Mai mult, Ioana Marinescu a prezentat două uleiuri cu rezultate incredibile în refacerea și cicatrizarea pielii.

”Sunt două blenduri de uleiuri: First aid oil, e cel mai cunoscut și folosit ulei de Plush, și Nectarius. De ce? First aid oil este un ulei care are în compoziție, pe lângă diferite tipuri de uleiuri și vitamina E, are în compoziție ulei de pracaxi, pe care l-am descoperit acum câțiva ani. Este folosit în America Latină în spitale, în terapia arsurilor de gradul III, IV. Citește mai departe AICI.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Vezi și: Vârsta de la care trebuie să te dai cu creme pe față. Cum ne demachiem CORECT. Marinescu: Obligatoriu. Ar trebui să respectăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel