Ce sunt steagurile bej într-o relație și de ce ar trebui să acordăm mai multă atenție

Relatie - Foto: Freepik @The Yuri Arcurs Collection
Definiții de steaguri în relație. De ce sunt importante steagurile bej? 

La începutul unei relații sau în contextul relațiilor, suntem obișnuiți să vorbim despre "steagurile roșii" adică semnale de avertizare clare și evidente care indică probleme majore sau toxice. Bineînteles, "steagurile verzi" reprezintă semne pozitive care indică sănătatea și compatibilitatea unei relații.

Însă, între aceste două extreme, există "steagurile bej", un concept mai puțin discutat, dar la fel de important pentru bunăstarea relațiilor.

Definiții de steaguri în relație

Steagurile roșii sunt trăsături pe care le are o persoană care ar putea fi considerate periculoase sau toxice pentru o relație precum minciuna, înșelatul, manipularea emoțională și fizică etc. 

Steagurile bej sunt similare cu o lumină galbenă, ceea ce înseamnă că ar trebui să fiți precaut, acestea sunt trăsături care pot fi periculoase, dar nu sunt la fel de deschise ca steagurile roșii. Steagurile galbene pot controla comportamentul sau nu-și pot controla cu ușurință temperamentul.

Steagurile verzi sunt opusul steagurilor roșii. Steagurile verzi sunt semnele că o persoană este sănătoasă și bine adaptată. Exemplele includ tratarea cu tine cu amabilitate și comportamentul de susținere. 

Ce sunt steagurile bej?

Steagurile bej reprezintă comportamente, atitudini sau situații care nu sunt în mod evident problematice, dar care ar putea deveni surse de disconfort sau tensiune pe termen lung.

Acestea nu sunt semnale de alarmă imediată, dar nici aspecte care trebuie ignorate complet.

De cele mai multe ori, steagurile bej pot fi interpretate diferit în funcție de context și de perspectiva fiecărui partener.

De ce sunt importante steagurile bej?

Ignorarea steagurilor bej poate duce la acumularea frustrărilor și a resentimentelor. Deși acestea nu sunt probleme majore de la început, ele pot eroda treptat fundamentul relației. Este esențial să recunoaștem și să abordăm aceste steaguri înainte ca ele să devină probleme mai mari.

Exemple de steaguri bej sunt lipsa interesului pentru hobby-urile partenerului, nu trebuie să împărtășească toate interesele tale dar o lipsă totală este un steag bej. Diferențele în gestionarea conflictelor, comportamentul pasiv-agresiv, lipsa de planificare sau de angajament sau prietenii toxici pot fi exemple de steaguri bej. 

Cum să gestionăm steagurile bej?

Discutați deschis despre lucrurile care vă deranjează, chiar dacă par minore. O comunicare sinceră poate preveni transformarea steagurilor bej în steaguri roșii. 

Încercați să înțelegeți perspectivele și sentimentele partenerului. Uneori, comportamentele pot fi rezultatul unor nesiguranțe sau temeri personale.

Este important să aveți așteptări clare și realiste de la relație. Discutarea și alinierea acestor așteptări pot reduce posibilitatea apariției steagurilor bej.

Reflectați asupra propriului comportament și vedeți dacă și voi contribuiți la apariția unor steaguri bej. Uneori, este nevoie de ambele părți pentru a rezolva problemele.

Steagurile bej nu trebuie să fie ignorate în relații. Deoarece steagurile bej nu sunt neapărat bune sau rele, ele se pot transforma în steaguri verzi. Dacă ai o relație sănătoasă și iubitoare s-ar putea să ajungi să apreciezi ciudateniile pe care le are partenerul tău. Acordați-le atenția necesară pentru a preveni apariția unor probleme mai mari în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel