Zgomotul alimentar, o preocupare...
Ce substanțe conțin medicamentele. Aceleași substanțe nu pot fi folosite în produsele alimentare. Acestea prezintă risc de apariție al cancerului.
Dan Zaharescu, președintele Asociației Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, a explicat în cadrul emisiunii Dezbateri în Sănătate de la DC MEDICAL ce substanțe conțin medicamentele și care este viitorul industriei farmaceutice.
”Se dorește ca în viitor să fie fabricate medicamente ”verzi”, care să aibă un impact cât mai redus asupra mediului. Orizontul este la nivelul anilor 2050. În schimb, există alte riscuri pe zona farmaceutică. Vorbim de substanțe care nu sunt toate biodegradabile și se dorește ca în ingredientele medicamentelor să fie cât mai multe substanțe biodegradabile pentru ca impactul asupra mediului să fie cât mai redus.
Vorbim și de o creștere a costurilor cu medicamentele pentru că nu mai putem vorbi de aceleași ingrediente și materii prime. Sunt anumite substanțe care au fost considerate cangerigene și sunt interzise pentru a fi folosite în alimente, în schimb sunt vitale ca ingrediente în medicamente. Aici sunt anumite situații unde anumite medicamente nu mai pot fi produse dacă se renunță la substanțele respective. Vorbim de cantități infime la nivelul medicamentelor.
Sunt niște aspecte care trebuie avute în vedere când vorbim de interdicția folosirii pentru uzul uman al anumitor substanțe. Sunt niște aspecte care trebuie cântărite cu grijă și luate în calcul atunci când vorbim despre aceste modificări legislative”, a explicat Dan Zaharescu, președintele Asociației Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul emisiunii Dezbateri în Sănătate.
Jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii, a explicat că și în produsele cosmetice sunt substanțe cancerigene, făcând o analogie la industria farmaceutică.
”Sunt cianuri în farduri. Când se dau cu rimel, există o cantitate de cianuri care nu este periculoasă, dar dacă interzici totul că este periculos și nu mai lași câteva miligrame într-o pastilă, s-ar putea să avem probleme”, a spus jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii Dezbateri în Sănătate, de la DC MEDICAL.
Medicamentele și dispozitivele medicale intră sub incidența normelor pieței unice și au un impact direct asupra sănătății oamenilor. Există un cadru juridic solid pentru protejarea sănătății publice și garantarea siguranței acestor produse. Acesta acoperă întregul ciclu, de la trialuri și teste, până la autorizarea în vederea introducerii pe piață, supravegherea și rechemarea produselor.
Accesul la medicamente la prețuri rezonabile, lupta împotriva rezistenței antimicrobiene, desfășurarea în condiții etice a trialurilor clinice și stimulentele pentru cercetare și dezvoltare sunt doar unele dintre aspectele esențiale de care se ocupă UE în acest domeniu.
Pentru a ține pasul cu progresele științifice și tehnologice și pentru a reacționa la amenințările emergente la adresa sănătății, măsurile legislative și de politică sunt evaluate și monitorizate periodic, potrivit Parlamentului European.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...