Ce spune ministrul Sănătății despre deficitul de medici de familie

Medic
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat vineri, 5 iulie, că în maximum trei ani se va echilibra deficitul de medici de familie din România.

Medici de familie, ministru. "Din 2018 am majorat numărul de locuri scoase la rezidenţiat pentru medicii de familie. În momentul în care am făcut nota de fundamentare am constatat că avem o lipsă şi vorbesc de anul trecut de 700 de medici de familie. Plus o evidenţă a celor care urmează să se pensioneze. De aceea, numărul de locuri scoase la rezidenţiat în 2018 a fost foarte mare, vom continua şi anul acesta. Un medic de familie are nevoie de trei ani să se pregătească. Vom vedea şi ceea ce termină anul acesta rezidenţiatul şi cred, în opinia mea, că în maxim trei ani de zile se va echilibra această balanţă", afirmă Sorina Pintea, ministrul Sănătății, citată de Agerpres.

În opinia oficialului, asigurarea unei finanțări corespunzătoare constituie "problema" medicinei de familie. Ministrul Sănătății susține că "anul acesta s-a majorat încă o dată punctul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel