Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce spune ministrul Sănătății despre deficitul de medici de familie
05 iul, 16:01
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat vineri, 5 iulie, că în maximum trei ani se va echilibra deficitul de medici de familie din România.
Medic

Medici de familie, ministru. "Din 2018 am majorat numărul de locuri scoase la rezidenţiat pentru medicii de familie. În momentul în care am făcut nota de fundamentare am constatat că avem o lipsă şi vorbesc de anul trecut de 700 de medici de familie. Plus o evidenţă a celor care urmează să se pensioneze. De aceea, numărul de locuri scoase la rezidenţiat în 2018 a fost foarte mare, vom continua şi anul acesta. Un medic de familie are nevoie de trei ani să se pregătească. Vom vedea şi ceea ce termină anul acesta rezidenţiatul şi cred, în opinia mea, că în maxim trei ani de zile se va echilibra această balanţă", afirmă Sorina Pintea, ministrul Sănătății, citată de Agerpres.

În opinia oficialului, asigurarea unei finanțări corespunzătoare constituie "problema" medicinei de familie. Ministrul Sănătății susține că "anul acesta s-a majorat încă o dată punctul".


Ştiri Recomandate

Regizorul Ducu Darie, în spital, în stare gravă
Intervenție complicată: procedură minim invazivă, la un pacient cu traumă oculară
Operație de transplant
EXCLUSIV
Nou tip de transplant de celule stem. Un român salvează pacienții fără donator compatibil EXCLUSIV
Epidemie de listerioză, Spania: trei morți și sute de persoane infectate (OMS)
Investiții de aproape un milion de euro, pentru aparatură ultramodernă în ortopedie
Legătura dintre apnee și cancer: Studiu
Comentarii