Ce se întâmplă în organism când reduci consumul de zahăr: la unele reacții nu te-ai aștepta

Zahărul
Medicul Vasi Rădulescu explică ce se întâmplă atunci când scazi consumul de zahăr adăugat.

Zahărul adăugat este unul dintre alimentele cele mai dăunătoare sănătății. Zahărul se găsește în mod natural în unele alimente, însă atunci când adăugăm în alimente zahărul procesat, devine cu adevărat dăunător.

Iată ce spune medicul Vasi Rădulescu despre consumul de zahăr adăugat:

Zahărul este în mod natural în multe alimente, cum ar fi fructe, legume, lapte, brânză și chiar cereale. Dar producătorii adaugă, de asemenea, diferite forme de zahăr și sirop la alimentele procesate și preambalate, cum ar fi înghețata, fursecurile, bomboanele, dar știai că și produsele mai puțin evidente, cum ar fi ketchupul, sos de spaghetti, iaurtul, pâinea și dressingul pentru salată conțin cantități considerabile de zahăr?

Zaharurile „Naturale” se găsesc în alimente de bază, naturale. Un măr, de exemplu, poate avea în jur de 20 de grame. Dar are și vitamine, minerale și alți nutrienți benefici. Fibrele unui măr îți pot satisface foamea și chiar ajută la absorbția mai lentă a zahărului în sânge.Zaharurile „Adăugate” sunt doar calorii în plus, fără rol nutrițional. Sunt „calorii goale”, care pot duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate. 

-O dietă bogată în zahăr te va face să mănânci și mai mult în timpul zilei, pentru că astea sunt niște calorii care nu îți oferă senzația de sațietate. Dacă vei înlocui lucrurile cu zahăr adăugat cu alimente neprocesate, o să te saturi mai rapid și o să mănânci mai puțin.

-Dacă greutatea ta este mai mare decât ar trebui, probabil te confrunți și cu nivelurile de colesterol și trigliceride mărite (tipuri de grăsimi din sânge). Ei bine, dacă renunți la zahăr artificial, reduci calorii, deci o să scazi în greutate și, prin urmare, reduci depozitele de grăsime din organism. S a dovedit că persoanele care consumau cu 20% mai puțin zahăr adăugat au avut niveluri de trigliceride mai mici decât ceilalți, la aceeași greutate corporală.

-Evident, îți scade riscul de boli cardiace. Dacă scazi în greutate și reduci nivelurile de grăsimi din sânge, cum am discutat mai sus, scade și riscul de boli cardiovasculare.”

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel