Ce se întâmplă dacă nu bei alcool timp de o lună. Cele 4 lucruri care se întâmplă în corpul tău

alcool - FOTO: Freepik@prostooleh
Ce se întâmplă dacă nu bei alcool timp de o lună. Ce se petrece în corpul tău în această perioadă de abstinență.

Ce se întâmplă dacă nu bei alcool timp de o lună. Iată patru beneficii pentru sănătate dacă renunți la alcool timp de o lună. Expertul în sănătate Navin Khosla a împărtășit beneficiile participării la o lună a sobrietății, de la pierderea în greutate până la o mai bună sănătate mintală. Timp de 31 de zile, milioane de persoane vor lua parte la Octombrie sobru, care presupune abținerea de la alcool pe parcursul întregii luni.

Vezi și: Cele 10 secrete pentru o inimă sănătoasă. 10 trucuri vitale de urmat

Ce beneficii aduce pauza de la alcool timp de o lună de zile

Navin Khosla, farmacist la Now Patient, a subliniat că o scurtă pauză de la alcool poate face mult bine celor care participă. Consumul excesiv de alcool, considerat a fi mai mult de 14 unități pe săptămână, poate pune la încercare ficatul, ceea ce poate avea un impact asupra metabolismului unei persoane. Băutorii ar putea avea dificultăți în a pierde în greutate, prin urmare, luarea unei pauze de la alcool ar putea ajuta persoanele să piardă câteva kilograme.

Alcoolul este clasificat drept ”calorii goale”, deoarece este bogat în calorii, dar furnizează puține substanțe nutritive, dacă nu chiar deloc.

”Eliminarea acestor calorii inutile din dieta dumneavoastră poate ajuta la accelerarea pierderii în greutate”, a declarat Khosla, potrivit Express.

Alcoolul a fost, de asemenea, legat de foame și pofte, astfel încât oamenii ar putea fi mai predispuși să mănânce alimente grase dacă au băut.

Vezi și: Tumoare cerebrală agresivă, confundată cu apendicita. Bărbatul care s-a stins în 12 zile din cauza unei erori de interpretare

Renunțarea la alcool, beneficii asupra creierului

Luarea unei pauze de la alcool ar putea, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea mentală a unei persoane, a spus Khosla. 

”Alcoolul poate încetini modul în care creierul dumneavoastră procesează informațiile, creând adesea emoții și reacții false, ceea ce poate duce mai departe la gânduri și sentimente negative. Modul în care alcoolul provoacă modificări chimice în creier poate duce la perioade mai mari de anxietate și stare de spirit scăzută.

Renunțarea la alcool va ajuta probabil să vă ridicați starea de spirit pe termen lung, ar putea dura câteva săptămâni pentru a simți efectele. Dar, odată ce mintea și corpul tău sunt obișnuite să fie fără alcool, vei simți aceste schimbări pozitive”, a mai explicat Khosla.

Vezi și: Cele două activități care reduc riscul de AVC și infarct. Sunt mai mult decât banale, dar de impact semnificativ pentru sănătate

Renunțarea la alcool, efect asupra pielii

Pot exista și alte beneficii ale renunțării la alcool, cum ar fi o piele curată și o motivație îmbunătățită. 

”Alcoolul poate instiga fluxul sanguin către țesuturi, ceea ce duce la inflamarea pielii și la apariția petelor. Acest lucru, combinat cu deshidratarea cauzată de consumul de alcool, poate duce la o piele uscată și pătată, cu o probabilitate crescută de apariție a acneei din cauza faptului că organismul încearcă să se curețe de substanțele chimice.

Renunțarea la alcool vă va lăsa probabil cu o piele mai clară”, a mai spus expertul în sănătate.

Abținerea de la alcool ar putea, de asemenea, să îmbunătățească productivitatea, deoarece mahmureala ar putea împiedica oamenii să facă ceea ce vor să realizeze a doua zi.

Vezi și: Unde este inima situată, de fapt. Tot ce știai până acum este greșit. Detalii uluitoare despre inimă

Patru beneficii ale abținerii de la alcool:

- Pierderea în greutate

- Îmbunătățirea sănătății mintale

- Piele mai curată

- O mai mare motivație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel