Ce se întâmplă dacă mănânci un măr pe zi

Mere verzi, beneficii
Merele constituie o sursă foarte bună de fibre și consumul unui singur măr înseamnă multe beneficii.

Merele sunt o sursă excelentă de fibre, cu 4,4 grame de fibre în fiecare fruct de mărime medie. Potrivit Clinicii Mayo, dietele bogate în fibre fac mai mult decât să regleze sistemul digestiv; ele pot, de asemenea, să scadă colesterolul, să ajute la controlul nivelului de zahăr din sânge și să reducă riscul de boli cardiovasculare și de cancer. În plus, aproximativ 20 la sută din măr este format din pectină, care a fost legată de scăderea colesterolului, potrivit Healthline.

Merele ajută bacteriile intestinale bune - Consumul de mere este excelent pentru sănătatea intestinelor. Conform Washington State University, un studiu a arătat cum compușii nedigerabili din mere contribuie la creșterea bacteriilor sănătoase. A avea bacterii intestinale sănătoase ajută la respingerea virușilor și a altor bacterii dăunătoare, potrivit University of California, Davis Health.Adăugarea merelor în dieta ta poate avea un efect major și asupra sănătății tale intestinale în general.

Poți mânca mai mult de un măr pe zi - Când vine vorba de mere, cu cât mănânci mai multe, cu atât mai bine. Nutriționistul Leslie Beck a declarat pentru The Globe and Mail că a mânca un măr pe zi este perfect sigur și nu va adăuga prea mult zahăr în dieta ta. Beck sugerează să urmăriți să consumați două-trei porții de fructe în fiecare zi. Asta înseamnă că, în timp ce consumul unui măr pe zi are o mulțime de beneficii, este sigur să mănânci și mai multe. Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, consumul a două mere pe zi poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol cu patru procente.

Ai poftă de un al treilea măr?  Un studiu publicat în revista Nutrition a arătat că mâncatul a trei mere (sau pere) pe zi a ajutat femeile supraponderale să slăbească. Deși ar putea fi sigur să mâncați chiar mai multe mere, există unele dezavantaje. LiveStrong notează că dacă mănânci prea multe fibre poți provoca balonare și, în ciuda numărului mic de calorii, prea multe mere te pot ajuta să aduni kilograme. Cu toate acestea, consumul unui măr sau două pe zi aduce mai multe beneficii decât dezavantaje. Și, deși nu va ține neapărat doctorul departe, consumul unui măr pe zi ar putea ține la distanță un alt profesionist medical: farmacistul. Potrivit unui studiu JAMA, cei care mănâncă zilnic mere au tendința de a lua mai puține medicamente.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel