Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir CRUD. Beneficii uluitoare și neștiute pentru sănătate

Ce se intampla daca mananci ghimbir crud Foto: Pexels @Angele J
Ghimbir, beneficii pentru organism. Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir crud și la ce te ajută ceaiul de ghimbir.

Ghimbirul conține gingerol, o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor precum greață și vărsături. Această substanță ajută și la reducerea articulațiilor umflate. Ghimbirul mai conține o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Zingiberenul din ghimbir este deosebit de bun pentru digestie. 

Vezi și: De ce sângerează gingiile. Regula de AUR pentru dinți sănătoși

Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir crud

 

Consumul zilnic de ghimbir are multe beneficii pentru sănătate, fiind folosit de mii de ani în medicina tradițională în tot felul de afecțiuni, în scop preventiv, pentru digestie și stimularea proceselor de apărare ale corpului.

În plus, ghimbirul reduce greața și combate răceală, gripa și virozele respiratorii.

Consumat crud sau fiert, pudră sau ulei, ghimbirul este un adevărat medicament pentru corpul nostru.

La ce ne ajută ghimbirul crud? La o mulțime de afecțiuni:

- Tratează cancerul de colon şi cancerul ovarian

- Are efecte uimitoare în cazul durerilor musculare sau crampe musculare.

Ce este TDC, BOALA de care ar suferi Vladimir Putin. De ce are fața UMFLATĂ: "Știe că e pe moarte, e în agonie"

- Este antiinflamator și antioxidant puternic, datorită faptului că are în compoziție o substanță numită gingerol

- Accelerează procesul de golire al stomacului și face să dispară senzația de balonare sau de durere neplăcută de stomac

Pentru asta trebuie să bei o cană de ceai de ghimbir înainte de a merge la culcare, iar rezultatele vor fi uimitoare.

- Ajutor de nădejde în diete, pentru că te ajută să scapi de kilogramele în plus, dar în același timp să îți păstrezi energia. Datorită conținutului de gingeroli și shogaoli, ghimbirul ajută la slăbit.

- Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul apariției atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale (AVC).

- Reduce durere menstruală: aveți dureri constante în această perioadă a lunii? Atunci consumul de ghimbir zilnic vă poate ajuta. Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute.

- Scade colesterolul: consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

- Ajută la scăderea nivelului de stres - stresul este unul dintre principalele motive pentru care mulți dintre noi suntem supraponderali. Cortizolul, hormonul care induce stresul ar putea fi unul dintre motivele pentru creșterea grăsimii abdominale.

- Crește nivelul de energie. 

Potrivit studiilor, ghimbirul sporește performanța fizică și rezistența musculară, astfel vă vor ajuta să vă antrenați mai mult și să ardeți calorii. Se poate începe ziua cu ceai de ghimbir sau se poate bea între mese pentru rezultate mai bune. De asemenea, asigurați-vă că nu abuzați prin consumul excesiv al acestuia, deoarece poate duce la alte probleme de sănătate. De asemenea, este important să știți că ceaiul de ghimbir singur nu va ajuta să scăpați de kilogramele în plus. Poate fi utilizat împreună cu o dietă sănătoasă și activitate fizică zilnică.

Vezi și: Fructul cu cele mai MULTE calorii

La ce te ajută ceaiul de ghimbir

 

Ceaiul de ghimbir are și el mai multe beneficii pentru organism.

Cum se prepară?

1. Puneți apa la fiert, după care adăugați ghimbir ras. Lăsați-l să fiarbă 5 minute.

2. Se strecoară și se adaugă miere după gust.

* Dacă nu aveți rădăcină de ghimbir proaspăt, puteți folosi și pudră de ghimbir uscat. Veți avea nevoie de jumătate de linguriță sau o linguriță de pudră de ghimbir pentru o cană de ceai.

Ceaiul de ghimbir - beneficii

În primul rând, combate răceala și gripa, deoarece anihilează bacteriile și virusurile.

Ceaiul de ghimbir scade riscul de infecții, întârind sistemul imunitar.

Consumul a doua căni pe zi de ceai de ghimbir reduce apetitul și poftele alimentare și te ajută să slăbești.

Ceaiul de ghimbir scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților și stimulează digestie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel