Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de struguri

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de struguri - Foto: Freepick @KamranAydinov
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de strugure? Sigur nu știai asta până acum.

Strugurii sunt un fruct popular pe care mulți oameni îl apreciază pentru suculența lor.

În timp ce majoritatea tipurilor de struguri din magazinele de astăzi sunt fără semințe, puteți găsi uneori struguri cu semințe în mijloc.

Semințele de struguri sunt crocante și au un gust amar, dar asta nu înseamnă că trebuie să le scuipați. Dacă alegeți să consumați semințe de struguri, este puțin probabil ca acestea să vă dăuneze sănătății.

Semințele de struguri conțin mai mulți compuși care pot oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi antioxidanți, flavonoide și melatonină. De asemenea, sunt folosite pentru a produce alimente sănătoase, cum ar fi uleiul din semințe de struguri și extractul din semințe de struguri, care sunt folosite ca suplimente.

În timp ce cei care iau medicamente pentru subțierea sângelui pot prezenta un mic risc dacă mănâncă o cantitate enormă de semințe de struguri, majoritatea oamenilor le pot consuma fără griji.

Cu toate acestea, dacă alegeți să mâncați sau nu semințe de struguri este o preferință personală, și probabil că nu pierdeți niciun beneficiu major.

În mod similar cu alte culturi, strugurii cu semințe sunt crescuți din semințe, deși sunt rezultatul unei mutații genetice care împiedică formarea exteriorului dur al semințelor. Vița lor de vie este cultivată printr-o metodă numită butași, care este similară clonării și nu necesită semințe.

Ana Aslan, alimentul anti-îmbătrânire. Ce nu-i lipsea niciodată de pe masă femeii care a descoperit elixirul tinereții: A fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de struguri

Sunt semințele de struguri sigure pentru a fi consumate?

Ei bine, unii oameni consideră că semințele de struguri au o aromă amară. Deși s-ar putea să nu fie cele mai gustoase, sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor care le mănâncă. Dacă alegeți să nu le scuipați, este în regulă să le mestecați și să le înghițiți.

De fapt, semințele de struguri măcinate sunt folosite pentru a face ulei din semințe de struguri și extract de semințe de struguri, care au devenit alimente populare pentru sănătate.

Cu toate acestea, este posibil ca anumite populații să dorească să evite consumul de semințe de struguri. Unele cercetări au descoperit că extractul de semințe de struguri are proprietăți de subțiere a sângelui, ceea ce ar putea interfera cu medicamentele pentru subțierea sângelui sau ar putea fi nesigur pentru persoanele cu tulburări de sângerare.

Cu toate acestea, cei mai mulți oameni probabil că nu ar prezenta un risc ridicat de această interacțiune prin simplul fapt că ar consuma o cantitate rezonabilă de struguri cu semințe întregi.

Sala de operație, un concert cu sunete de mâini grijulii, voci șoptie și bătăi de inimă: O parte din vindecarea pacientului este modul cum îi vorbești, cum îl încurajezi - VIDEO

Beneficiile potențiale ale consumului de semințe de struguri

Semințele de struguri sunt bogate în mai mulți compuși vegetali care pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătate atunci când se consumă struguri.

De exemplu, acestea sunt bogate în proantocianidine, un polifenol bogat în antioxidanți care dă plantelor culoarea roșie, albastră sau purpurie.

Antioxidanții sunt compuși cunoscuți pentru că reduc inflamația și protejează organismul de stresul oxidativ, care poate duce în cele din urmă la sindromul metabolic și la boli cronice.

Proantocianidinele din semințele de struguri pot ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Compușii bogați în antioxidanți numiți flavonoide, în special acidul galic, catechina și epicatechina, se găsesc, de asemenea, în struguri, cu cele mai mari cantități în semințe.

Aceste flavonoide au proprietăți de curățare a radicalilor liberi și proprietăți antiinflamatorii, care pot fi deosebit de benefice pentru creierul dumneavoastră. De fapt, cercetările sugerează că acestea pot întârzia apariția bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Strugurii conțin, de asemenea, melatonină, care se concentrează cel mai mult în semințe pe măsură ce strugurii se coc.

Melatonina este un hormon care reglează ritmurile circadiene, cum ar fi modelul de somn. Ingerarea de melatonină poate ajuta la inducerea oboselii și a somnolenței și la îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, acționează ca un antioxidant și are proprietăți antiinflamatorii.

Suplimente din semințe de struguri

 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Semnele date de corp pe care nu le-ai ȘTIUT

Semințele de struguri sunt folosite pentru a face suplimente alimentare, cum ar fi extractul de semințe de struguri (GSE), pe care mulți oameni îl iau pentru potențialele sale proprietăți antiinflamatorii și de stimulare a circulației.

GSE se obține prin măcinarea semințelor de struguri după ce acestea au fost extrase din struguri și uscate.

Este o sursă concentrată de antioxidanți, care poate contribui la reducerea inflamației și a stresului oxidativ, la încetinirea îmbătrânirii și la protejarea împotriva bolilor cronice, cum ar fi anumite tipuri de cancer.

GSE conține, de asemenea, acid galic, un compus care, potrivit unor studii pe animale și în eprubeta, inhibă formarea plăcilor în creier, ceea ce poate duce la boli neurodegenerative.

Un studiu a constatat că aportul oral de până la 2.500 mg de GSE timp de 4 săptămâni s-a dovedit a fi în general sigur și bine tolerat la om.

Semințele de struguri întregi pot fi, de asemenea, achiziționate. Acestea sunt de obicei destinate a fi utilizate pentru a face tincturi sau extracte, sau zdrobite și adăugate în ceaiuri, pentru a profita de potențialele lor beneficii.

Unele persoane pot experimenta greață sau stomac deranjat de suplimentele cu semințe de struguri, dar GSE este în general considerat sigur și au fost raportate efecte adverse minime.

Deoarece GSE este mult mai concentrat decât consumul de struguri cu semințe, utilizarea acestuia ar trebui discutată cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale, mai ales dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui.

În general, există o lipsă de dovezi privind siguranța utilizării suplimentelor din semințe de struguri în timpul sarcinii și alăptării.

Un studiu efectuat la șobolani mamă a arătat că ingerarea de extract de procianidină din semințe de struguri (GSPE) a avut efecte negative asupra urmașilor, inclusiv rezistența la insulină. Ca atare, este mai bine ca populațiile însărcinate sau care alăptează să evite utilizarea acestuia, potrivit Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel