Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă: pericolul poate fi chiar mare

Deshidratare
Hidratarea este foarte importantă, dar nu ar trebui să ne forțăm să bem apă; există un risc de a ne îmbolnăvi.

Despre importanța hidratării se vorbește foarte mult, în special în perioada caldă a anului. An de an, în sezonul cald temperaturile urcă până la niveluri care ne creează disconfort. Specialiștii ne recomandă mereu să bem suficientă apă, însă atrag atenția, în același timp, asupra pericolului pe care îl presupune consumul exagerat de apă. Ei spun că nu e necesar să ne forțăm să bem prea multă apă, pentru că nu aduce niciun avantaj.

Consumul de apă prea mare poate duce, de asemenea, la hiponatremie - o afecțiune periculoasă în care excesul de apă diluează electroliții din sânge.

Sfaturile sunt doar informative și nu ar trebui să înlocuiască îngrijirea medicală. Vă rugăm să consultați medicul de familie înainte de a încerca remedii.

Ce este hiponatremia

Hiponatremia este rară - dar se întâmplă. A fost raportată când oamenii încearcă să se hidrateze excesiv după exerciții fizice, o boală sau dacă au luat un medicament care induce sete excesivă.

Câtă apă pe zi poate duce la intoxicație cu apă? Depinde de compoziția corpului, dar nu beți mai mult de o halbă pe oră și fiți atenți la confuzie mentală și somnolență, deoarece acestea sunt semne timpurii.

Alimentele contează pentru totalul zilnic al apei - încercați supă, fructe, legume și somon

Nu vă hidratați prea mult. Șase până la opt pahare de apă de 200 ml pe zi sunt de obicei optime

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel