Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate, anunț important pentru toți

Valabilitatea cardurilor de sanatate
O primă tranșă din cardurile de sănătate au data de valabilitate înscrisă pe ele ca fiind 31 ianuarie 2019. Ceea ce ar însemna, teoretic, că expiră la sfârșitul lunii. Dar Casa Națională de Asigurări de Sănătate a făcut o modificare anul trecut și anunțat ce se întâmplă cu aceste carduri: 

În urma întrebărilor primite din partea asiguraților, Casa Națianională de Asigurări de Sănătate – CNAS - reamintește că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită, anul trecut, de la 5 ani cât era inițial, la 7 ani.

Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi în cotinuare cardurile de sănătate la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, pentru că valabilitatea acestora e prelungită pentru încă doi ani după data epxirării înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați.

Cele care expirau în ianuarie sunt valabile până în 2021

Mai exact, „toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate".

Cum verifici dacă ești asigurat medical

Există o modalitate prin care orice angajat poate să verifice dacă este are asigurările sociale plătite sau nu, adică dacă are calitatea de asigurat și poate beneficia de serviciile medicale aferente.

Pe site-ul CNAS, la secțiunea „Servicii" există opțiunea „Verificare asigurat".

Aici trebuie introdus codul numeric personal iar sistemul și codul de siguranță afișat de această aplicație, în doar câteva secunde programul îți spune exact dacă ești asigurat, de când ești înscris la medicul de familie și dacă ai sau nu card de asigurat emis.

Aplicația se poate accesa AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel