Ce se întâmplă când mănânci ceapă. Care este efectul asupra tensiunii arteriale

ceapa - FOTO: Freepik@videogutiums2
Ceapa este folosită intens în bucătărie. Dar, totuși, care este efectul acesteia asupra tensiunii arteriale. Ce se întâmplă când mâncăm ceapă.

Încărcată cu antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, acest ingredient comun poate fi un aliat valoros în lupta împotriva unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială. Studiile au arătat că compușii din ceapă, cum ar fi quercetina, pot reduce tensiunea arterială și pot contribui la sănătatea inimii. Beneficiile par să fie mai mari atunci când ceapa este consumată crudă.

Ceapa este încărcată cu antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, care sunt cunoscute pentru a ameliora răceala, tusea și gripa. De asemenea, este benefică pentru stomac și digestie. Ceapa este de asemenea unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă pe care le puteți adăuga în dietă.

Vezi și: De ce femeile tolerează durerea mai bine decât bărbații. Cum se măsoară toleranța la durere

Ceapa, conținut de quercetină

Ceapa este o sursă bună de quercetină. Acest flavonoid ajută la prevenirea bolilor de inimă prin prevenirea cheagurilor de sânge și a colesterolului de lipirea de pereții arteriali. În timp, quercetina poate ajuta, de asemenea, la creșterea nivelurilor de colesterol "bun" (HDL) din sânge.

Ceapa conține, de asemenea, o cantitate bună de fibre sănătoase pentru inimă, ceea ce o face benefică pentru reglarea nivelurilor de presiune arterială. Unele studii au sugerat, de asemenea, că pacienții cu hipertensiune arterială ar putea lua în considerare să mănânce mai multă ceapă. Ceapa este bogată în sulf, antioxidanți și compuși antiinflamatori, ceea ce o face un aliment sănătos.

Vezi și: Semnul de avertizare al cancerului pulmonar. Apare la nefumători. Medic: Este numărul unu

Ceapa, efect asupra hipertensiunii arteriale

Dacă suferiți de hipertensiune arterială, atunci includerea cepei în dietă împreună cu medicamentele vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială.

Conform unui studiu din 2007 publicat în Jurnalul de Nutriție, ceapa conține quercetină, un antioxidant care nu numai că reduce tensiunea arterială, dar reduce și riscul de boală coronariană. Efectul antihemipertensiv al quercetinei este asociat cu reduceri în stresul oxidant sistemic.

Studiul a arătat că bărbații și femeile cu hipertensiune arterială de stadiul 1 (presiunea arterială de 148 (+/- 2) sistolică și 96 (+/- 1) diastolică) au arătat îmbunătățiri semnificative în citirile tensiunii arteriale. S-a observat o reducere a presiunii arteriale sistolice (-7 +/- 2 mm Hg), diastolice (-5 +/- 2 mm Hg) și a presiunii arteriale medii (-5 +/- 2 mm Hg) la pacienții hipertensivi de stadiul 1 după tratamentul cu quercetină.

Vezi și: Amidonul: beneficii și riscuri. Alimentele cu cel mai mare conținut de amidon

Ceapă - FOTO: Freepik@stockking

Cum trebuie consumată

Un alt studiu realizat în 2004 a dezvăluit că activitatea antihemipertensivă a cepei a dispărut în timpul fierberii. Și, prin urmare, pentru a beneficia de efectele antihemipertensive ale cepei, trebuie să includeți ceapa crudă în dietă și nu ceapa fiartă.

De asemenea, s-a dovedit că efectul antihemipertensiv al cepei fierte nu a fost găsit, iar activitatea sa antioxidantă a fost mult mai slabă decât cea a cepei crude. Ceapa crudă a crescut, de asemenea, excreția de metaboliți de oxid nitric (NOx) în urină, menținând astfel presiunea arterială sub control.

Prin urmare, puteți să mâncați fie ceapă crudă tăiată subțire împreună cu mâncarea, fie să includeți ceapă crudă într-o salată pentru a vă controla tensiunea arterială. De asemenea, puteți consuma ceapă împreună cu iaurt sau orez simplu pentru a beneficia de efectul său antihemipertensiv. Cu toate acestea, amintiți-vă că ceapa este doar un remediu natural și nu ar trebui să fie folosită în locul medicamentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel