Trei factori de risc majori duc la...
Ce să faci cu pepenele pe care nu-l mai mănânci. Îl poți transforma într-o gustare savuroasă. Pepenele deshidratat oferă o serie de beneficii. În plus, este o gustare care nu conține zahăr. Acesta este ideal pentru copiii de toate vârstele și nu numai.
Vara este perioada de vârf pentru pepenele roșu. Dar ai avut vreodată impresia că pepenele nu mai are același gust proaspăt? Atunci când te-ai săturat, dar încă mai ai o jumătate de pepene roșu în frigider, implorând să fie mâncat, este momentul să îl transformi într-o gustare delicioasă și sănătoasă.
Există o modalitate de a prelungi durata de viață a pepenelui fără a fi nevoit să-l termini mâine!
Vezi și: Angajații pompelor funebre, cei mai nefericiți oameni. Cum le afectează morții și suferința creierul
Pepenele roșu deshidratat începe cu un pepene roșu cu gust bun. Dacă este făinos, dacă este lipsit de gust, te vei trezi cu o piele densă, dulce-acrișoară, care nu are gust bun.
Alegeți un pepene care se simte foarte greu pentru mărimea lui și are o culoare bogată și bună. Așteptați-vă să găsiți o zonă peticită în care este galben/maroniu. Acest lucru este în regulă - este locul unde a fost lăsat să se coacă pe pământ în loc să fie cules devreme.
Înainte de a începe - amintiți-vă că timpul este relativ în deshidratare. Intervalul de timp pe care îl dau este o fereastră de timp de uscare, dar al tău poate dura mult mai mult, în funcție de aparatul tău, de umiditatea din casa ta, de pepenele tău și de alți factori.
- Deshidrator
- Cuțit
- Tocător de lemn
- Hârtie pergament (sau tăvițe pentru piele de fructe)
- Recipient ermetic
Instrucțiuni
- Tăiați pepenele în felii
- Folosiți cuțitul pentru a tăia în jurul pulpei și a îndepărta coaja.
- Tăiați pulpa în formele pe care le preferați
- Așezați bucățile pe prosoape de ceai pentru a se scurge puțin.
- Așezați bucățile de pepene verde pe tăvi, folosind hârtie pergament dacă doriți.
- Se usucă la 135°F / 57°C timp de 8-18 ore, până când se usucă și se întărește pielea, fără semne de lipire.
- După 4-5 ore, întoarceți bucățile pentru a ajuta la reducerea lipirii.
- Se condiționează dacă se utilizează pentru depozitare. Dacă se consumă în săptămâna următoare, nu este necesară condiționarea, dar se recomandă depozitarea în frigider.
- Se păstrează într-un recipient etanș timp de 3-6 luni. S-ar putea să constatați că vă place să înveliți bucățile în hârtie cerată sau hârtie pergament pentru a facilita depozitarea.
- Acestea nu sunt lipicioase sau umede, ci doar de la lumina care se reflectă asupra zaharurilor. Acestea sunt complet uscate, notează The Purposeful Pantry.
- Urmați pașii 1-4 de mai sus
- Așezați-le feliile de pepene pe un grătar de răcire căptușit cu hârtie pergament pe o foaie de biscuiți. Acest lucru permite fluxul de aer și ajută la păstrarea fructelor să nu se usuce prea mult în partea de jos.
- Se usucă la 140-170° timp de 4-6 ore, urmărind atent să nu se ardă.
- Întoarceți bucățile la jumătatea procesului pentru a preveni lipirea.
- Stare. Dacă se consumă imediat ca gustare, nu este nevoie de condiționare.
- Se păstrează într-un recipient etanș.
Pentru cei care urmăresc nivelurile glicemice, pepenele roșu are un indice glicemic mediu de 3%.
Pepenele roșu conține:
- Antioxidanți
- Aminoacizi
- Licopen
- Vitaminele: A, B, B6, C
Hidratare - Pepenele roșu conține până la 92% apă. Adăugarea câtorva felii de pepene roșu în dieta ta va crește gradul de hidratare. Acest lucru nu va ajuta doar interiorul corpului tău, ci și pielea ta.
Rinichi - Unul dintre cele mai mari beneficii este conținutul de apă. Se știe că consumul de pepene roșu ajută la curățarea și detoxifierea rinichilor.
Diabet - Licopenul ajută la lupta împotriva creșterii și scăderii nivelului de glucoză din sânge.
- Protecție împotriva razelor UV - Unul dintre nutrienții din pepenele roșu este licopenul. Licopenul este cunoscut pentru că protejează organismul de razele UV dăunătoare.
- Circulația sângelui - Pepenele roșu conține un aminoacid numit citrulină. Aceasta ajută organismul să pună în mișcare sângele. De asemenea, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
- Stresul oxidativ - Aminoacizii ajută organismul să lupte împotriva stresului. Nivelul de stres poate intra în sistemul nostru fără ca noi să știm.
- Tensiunea arterială - Un studiu a arătat că aminoacidul L-Citrulină are reacții pozitive din partea persoanelor cu tensiune arterială ridicată.
- Pierderea în greutate - Sugestiile spun că 1 ceașcă pe zi va fi de ajuns.
- Sănătatea pielii și a ochilor - toată acea apă, amintiți-vă că 92% face ca pielea să fie sănătoasă. Vitamina A ajută pielea, precum și ochii pentru a-i menține sănătoși mai mult timp.
Protecția ochilor - Licopenul ajută la lupta împotriva degenerării vederii. Efectele de diminuare a vederii din cauza bolii degenerative maculare.
Absorbția fierului - aceasta este treaba vitaminei C. Aceasta ajută organismul să absoarbă fierul și să mențină corpul sănătos.
Sistemul imunitar - Vitaminele din pepenele roșu ajută la susținerea sistemului imunitar. Ele ajută la combaterea germenilor și a atacurilor asupra sistemului tău imunitar, notează My Tea Vault.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Acestea sunt cele mai importante...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...