Ce să faci cu florile de 8 Martie. Supa de trandafiri, rețetă simplă: elimină infecțiile urinare și durerile menstruale

ce sa faci cu florile de 8 martie - FOTO: Freepik@tonefotografia
Ce să faci din florile primite de 8 Martie. Le poți transforma într-o supă absolut delicioasă și plină de vitamine.

Ce să faci din florile primite de 8 Martie? Poți să le transformi într-o supă plină de vitamine, culoare și savoare. Trandafirii nu arată bine doar într-o vază, ci și în farfueie, pentru că adaugă o aromă foarte specială mâncărurilor.

Deci, dacă primești trandafiri de 8 Martie, iar ce poți face cu ei. Îți prezentăm o rețetă incredibilă de supă de trandafiri. 

Supă de trandafiri - Ingrediente

Iată de ce ai nevoie pentru a transforma trandafirii:

- o ceapă mică tăiată mărunt

- 20 g de unt

- 4 linguri de făină

- 500 ml de bulion de legume

- 250 g frișcă bătută

- petale de trandafiri

- o linguriță de sare

- o linguriță de pudră de curry ușoară

- o linguriță de miere

- o linguriță de pudră de ardei iute (după gust)

- o lingură de lichior de trandafiri

- petale de trandafir comestibile ca garnitură

Vezi și: Ce se întâmplă când ești în moarte clinică. Poveștile celor care au supraviețuit: Simțeam cum spiritul meu se ridică din pat. Este aproape de nedescris

Supă de trandafiri - Cum se prepară

- Se sotează ceapa tocată mărunt în unt până devine translucidă, apoi se presară cu făină și se amestecă la foc mic. 

- Când făina devine galben deschis, se toarnă treptat stocul de legume, amestecând continuu.

- După ce s-a îngroșat, se adaugă frișca, petalele de trandafir, condimentele și mierea și se fierbe foarte puțin.

- Se amestecă, apoi se asezonează cu ardei iute și lichior de trandafiri.

- Se decorează cu petale de trandafir roșu tocate mărunt și se servește fierbinte, arată Falstaff.

Petalele de trandafiri, beneficii pentru sănătate

Oamenii din întreaga lume se bucură de flori în mâncarea lor. Bucătăria asiatică, de exemplu, se bazează pe crini și crizanteme, florile de dovleac sunt comune în bucătăriile italiene și latine, iar francezii folosesc garoafe pentru Chartreuse, un lichior tradițional.

Petalele de trandafir și măceșele sunt populare atât printre bucătarii casnici, cât și printre bucătarii profesioniști. În timp ce beneficiile nutriționale ale petalelor de trandafir sunt neglijabile, acestea adaugă beneficii dincolo de valoarea lor nutritivă.

Petalele de trandafir nu oferă prea multe din punct de vedere nutrițional, potrivit unui contor de calorii online, dar pot adăuga savoare preparatelor culinare. 

Vezi și: Scrisoare pentru mama. Mesajul pe care orice mamă trebuie să-l audă azi: Dragă mamă, vreau să știi asta

Sănătate și nutriție

Deoarece petalele de trandafir sunt compuse în proporție de aproximativ 95% din apă, valoarea lor nutritivă este limitată, iar numărul de calorii este scăzut. Cu toate acestea, ele conțin ceva vitamina C, deși mai puțină decât cea care se găsește în măceșe, fructul trandafirului care apare după ce cad florile. Medicina chineză veche folosea trandafirii pentru a trata tulburările digestive, durerile provocate de răni și neregulile menstruale.

Delectați-vă papilele gustative

O dietă variată, plină de alimente interesante, este cea mai bună modalitate de a vă asigura că obțineți o mulțime de vitamine și minerale, iar adăugarea petalelor de trandafir în repertoriul dumneavoastră vă poate încuraja să explorați noi bucătării. Bucătăria din Orientul Mijlociu, de exemplu, folosește apă de trandafiri și petale de trandafir într-o varietate de mâncăruri, cum ar fi găluștele persane umplute cu dovlecei cu petale de trandafir, notează Live Strong.

Consumul de petale de trandafiri vă poate transporta la Roma antică, unde trandafirii au fost adăugați la alimente atunci când a avut loc o celebrare a victoriei. De asemenea, puteți călători la Casa Albă la sfârșitul secolului al 19-lea, unde bucătarii au făcut tort cu un pahar de apă de trandafiri, conform Cărții de bucate a Casei Albe (1887).

Vezi și: Ce impact au culorile din farfurie în corpul tău. Ce înseamnă dacă mănânci verde, portocaliu, roșu sau maro. De ce să ai o dietă colorată

Petalele de trandafiri, beneficii

Petalele de trandafiri au o serie de beneficii asupra organismului. Nu doar că îmbunătățesc starea de spirit, dar conțin și cantități de vitamine și minerale. 

Beneficiile consumului de petale de trandafir includ creșterea entuziasmului mental. De asemenea, frumusețea și parfumul trandafirilor pot ajuta la creșterea entuziasmului mental. Potrivit cercetărilor medicale, dacă țineți o floare de trandafir în jurul vostru la birou, atunci vizualizarea acesteia poate reduce stresul. De asemenea, mintea ta rămâne fericită, arată Herbs Science.

- Previn infecțiile

Petalele de trandafiri pot fi folosite și pentru a preveni infecțiile. De fapt, vitamina C se găsește în petalele de trandafir. Potrivit unui studiu științific, vitamina C nu numai că acționează pentru a proteja împotriva infecțiilor, dar acționează și pentru a le elimina și a preveni răspândirea lor.

- Petalele de trandafiri previn constipația

Consumul de petale de trandafir poate ameliora și problemele de constipație. Motivul este că în petalele de trandafir se găsește cantitatea de fibre. De asemenea, oamenii de știință susțin că problema constipației poate fi evitată prin utilizarea în alimentație a alimentelor bogate în fibre.

Vezi și: Cicoarea, o alternativă sănătoasă la cafea sau o băutură inutilă?

- Previn infecțiile tractului urinar

Dacă suferiți de probleme de infecție a tractului urinar, atunci florile de trandafir se pot dovedi a fi benefice pentru dumneavoastră. De fapt, s-a constatat că petalele de trandafir au activitate antibacteriană. Potrivit unui raport medical, Enterococcus faecalis poate fi neutralizat cu efecte antibacteriene. De asemenea, acest lucru poate preveni riscul de infecție a tractului urinar. Enterococcus faecalis este un tip de microb care provoacă infecții ale tractului urinar.

- Ameliorează durerile menstruale

În cazul oricărei nereguli în menstruație sau dacă menstruația nu apare în jurul datei așteptate, folosirea petalelor de trandafir poate rezolva această problemă. De fapt, trandafirul are proprietatea de a normaliza menstruația. Acesta poate ajuta în tratarea durerilor menstruale și a sângerărilor spontane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel