Ce produs trebuie folosit în fiecare zi pentru petele de pe față. Marinescu: Dacă tenul este predispus, ne putem hiperpigmenta și iarna

ce produs trebuie folosit in fiecare zi. FOTO: Freepik @senivpetro
EXCLUSIV
Care este produsul ce trebuie folosit în fiecare zi, fie vară, fie iarnă, astfel încât să fie redusă hiperpigmentarea tenului.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat care sunt cauzele hiperpigmentării, dar și cum se poate rezolva această problemă estetică, oferind câteva sfaturi în acest sens.

”Una dintre cele mai mari căutări pe Google în ceea ce privește tenul are legătură cu petele. Important este nu cum scăpăm, ci cum să facem să nu ajungem să avem pete. Cred că prevenția este cea mai importantă, pentru că în momentul în care ne-am pigmentat, în diferite zone, pe piele este puțin mai greu să curățăm tenul și să-l facem să fie foarte uniform.

Cauzele hiperpigmentării pot fi multiple, de la cauze hormonale, de la cauze de mediu. Hormonale, de exemplu, dacă suntem însărcinate, este o mască de sarcină, un tip de hiperpigmentare caracteristică de care este foarte greu să scăpăm ulterior.

Alte tipuri de hiperpigmentare pot să fie cele post-traumatice. Dacă am avut coșuri și le-am tot scos, am lezionat zona respectivă, cu siguranță acolo o să rămână un punct pigmentat. Zona mustăcioarei este o zonă cu pigmentare. Este cauzată de epilarea agresivă și continuă cu cu benzi depilatoare.

Alte tipuri de pigmentare apar datorită expunerii, clar, necontrolat la soare. Fără protecție solară, în orele în care razele UV sunt foarte agresive. Și fotopigmentarea este, probabil, una dintre cauzele cele mai des întâlnite în ceea ce înseamnă hiperpigmentarea tenului”, a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate, în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Medicația, inclusiv contraceptivele, o altă cauză a hiperpigmentării

”Medicația, dacă luăm anticoncepționale, trebuie să avem grijă că este posibil să se hiperpigmenteze tenul. Dacă luăm diferite terapii biologice, de asemenea, tenul se poate hiperpigmenta.

În cazul în care observăm apariția unei astfel de probleme este cazul să tratăm destul de serios ideea de a curăța tenul și de a le face să dispară, căci dacă sunt foarte profunde este destul de greu să scăpăm de ele.

Când dorim să eliminăm petele de pe piele, să ținem cont că produsele pot fi chiar ele foarte agresive. Dacă încercăm diferite metode chimice, este important să alegem sezonul corect, să nu tragem de cojițele respective”, a adăugat ea.

Ce nu trebuie să ne lipsească din rutina zilnică

”Sunt câteva ingrediente esențiale pe care aș recomanda să le folosim în cazul în care dorim să estompăm petele pigmentare sau să le facem să nu apară.

Așa cum am spus, din punctul meu de vedere, a ține sub control și a preveni este mult mai important decât a remedia ulterior. Cu siguranță, e mai ușor.

Protecția solară este foarte importantă, trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă este frig, chiar dacă avem senzația că nu ni se poate întâmpla nimic. Dacă tenul este predispus, ne putem hiperpigmenta și iarna. Ne putem hiperpigmenta și de la lumina de neon.

Câteva ingrediente care ar trebui să fie în rutina noastră constant și care ne vor ajuta să nu ni se hiperpigmenteze tenul, în afară de protecția solară, produsele pe bază de vitamina C, care ajută la luminozitatea tenului. Vitamina C este un antioxidant extrem de intens și interesant.

Antioxidanții sunt prima armă cu care luptăm împotriva fotopigmentării.

Acidul feluric, un alt antioxidant excepțional, și care, într-o concentrație de 2%, poate să lumineze tenul și să elimine hiperpigmentarea. Acidul feluric nu ar trebui să lipsească și dacă dorim întinerirea tenului, dacă dorim să-i menținem elasticitatea, dacă dorim să controlăm diametru porilor  dilatați și dacă dorim să controlăm luminozitatea”, a mai spus Ioana Marinescu.

De asemenea, specialistul a explicat că hiperpigmentarea se poate regăsi în zona frunții, deasupra buzei superioare, respectiv în zona pomeților, acestea fiind zonele cele mai des expuse. Lor și se adaugă, în special în sezonul cald, decolteul, umerii sau mâinile. 

”Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Noi avem o formulă de acid azelaic combinat cu arbutin, un ingredient care ajută la luminozitate și depigmentare pielii în proporții foarte mari”, a explicat Ioana Marinescu.

Mai mult, aceasta a recomandat ca în perioada verii, depigmentarea să fie făcută cu ”ingrediente sau cu active care să nu fotosensibilizeze. Și în sensul acesta, am descoperit, acum câțiva ani, o serie de ingrediente produse de un laborator din Japonia.

Cel mai mare market de depigmentare este în zona Asiei și prin excelență Japonia, pentru că la ei supremul de frumusețe este gheișa, albă, impecabilă și care are tenul de porțelan, iar pentru ei noblețea maximă este tenul acela alb.

Și atunci au dezvoltat o serie de ingrediente, din punctul meu de vedere, cele mai deștepte, care sunt botanice, dar care au o standardizare excelentă”, a mai declarat Ioana Marinescu.

Leacul natural care tratează petele de pe față. Ai nevoie de doar 3 ingrediente din bucătărie. Marinescu: Vă va plăcea mult

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel