Ce pot face persoanele care au contraindicații privind vaccinarea: explicațiile specialistului

Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, dr. Valeriu Gheorghiţă, a explicat ce alternative sunt pentru persoanele care nu pot sau nu vor să se vaccineze. De asemenea, recomandă să nu se cumpere vaccinul de pe internet, deoarece acesta este gratuit.

Există persoane care au contraindicații privind vaccinarea, sau care nu vor, pur și simplu, să se vaccineze. Pentru acestea, coordonatorul campaniei e vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat care sunt soluțiile.
„Aceste persoane cu contraindicaţie la vaccinare trebuie să respecte măsurile de protecţie în continuare. Dar se poate crea o barieră imunologică în jurul acelei persoane şi prin vaccinarea celor din familie, din apropiere”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.
Din punct de vedere statistic, şi riscul acesta este foarte mic, de 0,6%.
Un alt aspect important pe care trebuie să-l cunoaştem este acela că vaccinul împotriva coronavirusului este gratuit. De aceea, el nu trebuie cumpărat de pe internet.
Tot ce trebuie să facem este să ne program on-line. O platformă pentru personalul medical deja există, iar cea pentru restul va fi disponibilă curând.
Deocamdată, se pot înscrie pentru vaccin doar persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, nu şi restul populaţiei.
Programările pentru administrarea vaccinului se pot face pe pagina programare.vaccinare-covid.gov.ro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

ultrapsihologie
EXCLUSIV
Familiile de toxicomani, tema zilei la Ultrapsihologie

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel