Ce pericole ascunde tensiunea arterială mare în timpul și după exercițiile fizice

Pacienții cu insuficiență cardiacă au beneficii dacă fac exerciții fizice
Tensiunea arterială mare, chiar și în timpul exercițiilor fizice, constituie un semn că ați putea dezvolta boli cardiovasculare.

Cercetători de la Școala de Medicină a Universității din Boston susțin că hipertensiunea arterială în timpul și după exercițiu poate fi un semn că mai târziu ați putea dezvolta boli cardiovasculare. Aceștia au evaluat asocierea dintre modificările tensiunii arteriale și indicatori ai bolii preclinice în rândul participanților la Studiul Framingham Heart, unde vârsta medie a participanților a fost 58 de ani, iar 53% erau femei.

Echipa de cercetare a sesizat că atât tensiunea arterială sistolică mai mare (SBP), cât și tensiunea arterială diastolică (DBP) sunt asociate cu un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială. Iar recuperarea SBP și DBP după exercițiu au fost asociate cu un risc mai mare de boală cardiovasculară și deces. Autorii studiului subliniază că modul în care tensiunea se schimbă în timpul și după mișcare arată informații valoroase despre faptul dacă vom dezvolta sau nu boli în viitor.

Aceste informații ajută specialiștii să identifice ”mai bine persoanele care prezintă un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială și boli cardiovasculare”, consider autorul principal al studiului, Vanessa Xanthakis, profesor asistent de Medicină și Biostatistică la universitatea amintită.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel