Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Ce nu știai despre ceai. Ceaiul ar trebui consumat fierbinte, cu excepția ceaiului cu gheață, desigur, dar v-ați întrebat vreodată dacă unul este mai bun decât celălalt.
Un aspect simplu, cum ar fi temperatura ceaiului poate să nu pară ceva de care ar trebui să îți faci griji, dar s-ar putea să fii surprins cât de importantă este, de fapt.
Ceaiul rece are cantități similare și, în anumite cazuri, chiar mai mari de antioxidanți, catechine și flavonoide decât ceaiul fierbinte, dar durează mai mult pentru a se pregăti. În comparație cu ceaiul fierbinte, ceaiul rece este, de asemenea, mai potrivit pentru sistemul cardiovascular. Ceaiul cu gheață, pe de altă parte, este inferior atât ceaiului rece, cât și ceaiului fierbinte.
Consumul de ceai fierbinte sau rece poate face diferența, potrivit Tea Just.
Vezi și: Carnea afumată, ce nu știai despre ea. Cum îți poate afecta sănătatea. Ce compuși nocivi conține
Ceaiul este consumat nu doar pentru capacitățile sale revigorante și hidratante, ci și pentru că s-a dovedit a fi sănătos. Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului sunt direct proporționale cu conținutul său antioxidant.
Atunci când preparăm ceaiul cu apă fierbinte are loc un proces de extracție a aromelor mult mai rapid. Cu alte cuvinte, apă fierbinte scoate mai repede compușii sănătoși găsiți în ceai, dar poate degrada și distruge mult mai repede compușii sănătoși.
Atunci când preparați ceai cu apă fierbinte este recomandat să infuzați o perioadă cuprinsă între 1 și 10 minute, în funcție de tipul de ceai pe care îl utilizați.
Infuzia de ceai cu apă rece este mai blândă și nu degradează compușii sănătoși din ceai la fel de mult că infuzia fierbinte. Asta înseamnă că infuzia de ceai de apă rece necesită mai mult timp pentru a se produce, dar duce la un ceai care conține compuși mai sănătoși.
Un studiu și-a propus să testeze modul în care prepararea ceaiului ar afecta calitatea și cantitatea compușilor sănătoși din ceai. Cercetătorii au folosit ceai negru, ceai verde și ceai oolong și au comparat trei metode diferite de infuzare.
- Infuzie standard de apă caldă
- Infuzie de apă rece.
- Infuzie hibridă de ceai.
Infuzia standard de apă caldă a fost la temperature de 90°C pentru ceaiul negru, 75°C pentru ceaiul verde, și 85°C pentru ceaiul Oolong. Cantitatea de ceai folosită a fost de 12 grame, la o cantitate de un litru de apă. Ceaiurile au fost lăsate la infuzat între 3 și 4 minute.
Infuzia de apă rece a fost la 4°C și a durat 12 ore. S-au folosit circa 7-8 grame de ceai la un litru de apă.
Metoda hibridă a constat în adăugarea a 30 de grame de ceai la 600 de ml de apă fierbinte la o temperatură de 80°C. Timpul de infuzare a durat între 3 și 5 minute, după care 400 g de gheață a fost adăugată la ceai.
Apoi, cercetătorii au examinat catechinele, acidul galic, xantinele, fenolii totali și conținutul de antioxidanți.
Cercetătorii au descoperit că infuzia la rece duce la o concentrație mai mare de antioxidanți în comparație cu infuzia clasică fierbinte. Cu toate acestea, metoda hibridă a fost, de asemenea, capabilă să producă efecte similare cu infuzia rece.
Apoi, cercetările au continuat pentru a vedea dacă oamenii ar prefera un ceai în locul celuilalt. Când au servit diferite ceaiuri la 24 de participanți non-experți, au descoperit că participanții nu s-au bucurat de ceaiul care a fost preparat folosind metoda hibridă.
Degustătorii au precizat că aroma ceaiului a devenit mai puternică și astringentă într-un mod neplăcut.
Dar ce înseamnă dacă bei ceai care s-a răcit. Specialiștii susțin că ceaiul care a fost preparat cu apă caldă și este consumat rece nu este bun pentru sănătate.
Ceaiul care a fost odată cald și apoi a devenit rece implică faptul că a fost uitat de ceva timp. În unele cazuri, oamenii își pot consuma chiar și ceaiul după 2, 5, chiar 24 de ore.
Acesta este motivul pentru care, în acest context, ceaiul rece va fi sinonim cu ceaiul vechi. Și ceai vechi nu poate fi bun pentru tine. Iată de ce.
Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem aici este: "Cât de rău este ceaiul vechi și ar trebui să-l beți?"
Ca regulă generală, ar trebui să evitați să beți ceaiul care a devenit rece, mai ales dacă a fost lăsat în aer liber timp de câteva ore. Cu cât ceaiul este mai vechi, cu atât mai mult din nutrienții și calitățile sale de aromă s-au pierdut.
Ceaiul va începe să se întunece și să devină mai astringent. În cele din urmă, diverse bacterii și microorganisme vor începe să crească și să se înmulțească.
Puteți depozita ceaiul într-un recipient etanș, în mod ideal unul realizat dintr-un material care va împiedica, de asemenea, intrarea luminii și în interior. Acest lucru vă va asigura că ceaiul rămâne bun pentru cât mai mult timp posibil. Dar chiar și în acest caz, ceaiul își va pierde proprietățile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...