Ce mănânci când ești gravidă. 10 gustări inteligente

Alimentaţia femeii gravide este extrem de importantă pentru sănătatea mamei şi a bebeluşului. Data viitoare când îți e poftă de ceva dulce / sărat, inspiră-te din aceste 10 gustări inteligente. 

1. Mere, unt de arahide și biscuiți

Pentru femeile însărcinate, cele mai bune gustări - ca aceasta - combină ingrediente din cel puțin două grupuri de alimente.

Cu proteine, fibre și grăsimi sănătoase, vei rămâne sătulă între mese. Întinde 1 sau 2 linguri de unt de arahide pe felii de mere și biscuiți din cereale integrale. Alege unt de arahide natural în locul celui obișnuit, care are ulei hidrogenat nesănătos. Încearcă și diferite combinații de unt de nuci (migdale, caju) și fructe (pere, banane).

2. Chipsuri de tortilla cu guacamole

Pentru o poftă crocantă, alege chipsuri de tortilla cu cereale integrale. Scufundă-le în guacamole, care are un conținut ridicat de folat, o vitamină B care ajută la prevenirea malformațiilor congenitale. Conține, de asemenea, grăsimi sănătoase pentru inimă. Dacă nu îți place avocado, pasta de fasole, bogată în proteine, ​este o opțiune bună. Chipsurile la cuptor sunt mai bune pentru tine decât prăjite.

3. Iaurt cu nuci și fructe

Mănâncă zilnic trei porții de lactate cu conținut scăzut de grăsimi, astfel încât tu și bebelușul meu să aveți suficient calciu pentru oase și dinți puternici. Iaurtul grecesc are mai multe proteine ​​decât iaurtul obișnuit, iar iaurtul simplu are mai puțin zahăr decât cel cu fructe. Presară 1-2 linguri de nuci pentru proteine ​​și fibre. Completează cu fructe, cum ar fi fructe de pădure, piersici tăiate cubulețe sau stafide.

4. Ciocolată și fructe

Ți-e poftă de ciocolată? Vești bune: poate reduce riscul de preeclampsie, o afecțiune la gravide responsabilă de tensiune arterială crescută și leziuni ale organelor. Combină câteva bucățele de ciocolată cu fructe sau optează pentru fructe acoperite cu ciocolată, pentru ca gustarea ta să nu devină prea dulce. 

5. Mix de fructe uscate

Îți plac gustările dulci și sărate? Încearcă un mix de fructe uscate fără zahăr, nuci fără sare și ciocolată neagră (nu cu lapte). Nucile și fructele uscate conțin fibre, benefice pentru un traznit sănătos. Ciocolata neagră este sănătoasă pentru inimă, are mai puțin zahăr și mai multe fibre, fier și alte minerale.

6. O jumătate de sandviș cu ton

Noile studii spun că este în regulă ca femeile însărcinate să mănânce două-trei porții de pește pe săptămână. Tonul, bogat în proteine, cu conținut scăzut de mercur, este o sursă bună de acizi grași omega-3 și DHA, care ajută creierul bebelușului să se dezvolte. 

Citește și Băiat sau fată: cum să alegi sexul bebelușului tău

7. Smoothies

Începe-ți ziua cu iaurt sau lapte. Sucul de fructe are prea multe calorii goale. Apoi consumă smoothie-uri cu banane sau fructe de pădure. Dacă arunci spanac proaspăt sau țelină în smoothie, vei adăuga vitamine și fibre suplimentare, iar o lingură de unt de arahide îți oferă proteine.

8. Hummus cu legume și chipsuri

Această gustare este bogată în fibre, vitamine și proteine.  

9. Brânză și nuci

Când ai nevoie de o gustare plină de energie, este suficientă combinația bogată în proteine ​​de nuci și brânză tare, cum ar fi cheddar, parmezan. (Unele brânzeturi moi pot avea listeria, o bacterie care poate dăuna fătului). Nucile au fibre, iar brânza oferă calciu. 

10. Baton cu fructe

Păstrează un baton proteic cu fructe în poșetă, sertarul biroului sau în mașină, astfel încât să poți mânca ori de câte ori ți-e foame. Batoanele proteice sunt mai hrănitoare decât cele cu granola. Majoritatea au fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase, fără mult zahăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel