Ce factori banali pot agrava psoriazisul și cum îi puteți controla

Baie caldă
Specialiștii vă recomandă când suferiți de psoriazis să aveți grijă la anumiți factori care ar putea agrava situația.

Stresul, anumite leziuni ale pielii, unele medicamente, infecțiile, sezonul rece și chiar stilul de viață pot influența psoriazisul. De aceea, medicii vă oferă câteva sfaturi legat de cum să le țineți usb control și să nu vă agravați condiția. Un prim sfat este să vă gestionați stresul prin varii metode, de la meditație, sport sau cerând ajutor. Orice leziune a pielii – arsuri solare, mușcături de insecte, tăieturi - trebuie tratată rapid. În privința medicamentelor pe care le folosiți ar fi bine ca medicul de familie să știe că aveți psoriazis, dar și ce alte medicamente luați, recomandă medicii webmd.

Cum frigul poate usca pielea și poate agrava psoriazisul, se recomandă să purtați căciulă, fular și mănuși când ieșiți, dar și să vă hidratați pielea. Psoriazisul poate fi agravat de stilul tău de viață - fumatul și consumul de alcool, conform studiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel