Ce este PIMS, sindromul de care suferă copilul internat la Gomoiu. Medic: sunt afectate toate organele

Medic
Copilul de aproape 10 ani, bolnav de COVID, internat la Spitalul Gomoiu, suferă și de un sindrom rar numit PIMS, care înseamnă că sunt afectate toate organele din corp.

Copilul de 9 ani și 11 luni, adus la Spitalul de Copii Victor Gomoiu din București, prin transfer de la Buzău, a fost diagnosticat cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu SARS COV 2.  

”A fost internat în cadrul spitalului nostru, a fost testat SARS COV 2 conform metodologiei în vigoare și care a fost diagnosticat ulterior de către medicii noștri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu SARS COV 2. Se numește PIMS în literatura de specialitate”, a declarat doctorița Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu.  

Sindromul PIMS poate să fie determinat și de alte virusuri, nu doar de infecția COVID. ”Copilul este în stare staționară spre bine. (...) Absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamație. (...) Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux continuu” dată de infecția cu SARS COV2”, explică medicul Livia Vlădoiu.

Cadrele medicale de la Gomoiu au mai precizat că în țară nu s-a mai confruntat nimeni cu un astfel de caz. ”Este un sindrom foarte rar, chiar și în țările care au avut mii de copii infectați, acest sindrom, PIMS, este foarte rar. În Franța cred că au fost diagnosticați 17 copii, în Statele Unite - până-n 30 de copii”, a mai spus directorul medical al spitalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel