Ce este PIMS, sindromul de care suferă copilul internat la Gomoiu. Medic: sunt afectate toate organele
17 sep, 15:06
Copilul de aproape 10 ani, bolnav de COVID, internat la Spitalul Gomoiu, suferă și de un sindrom rar numit PIMS, care înseamnă că sunt afectate toate organele din corp.
Medic

Copilul de 9 ani și 11 luni, adus la Spitalul de Copii Victor Gomoiu din București, prin transfer de la Buzău, a fost diagnosticat cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu SARS COV 2.  

”A fost internat în cadrul spitalului nostru, a fost testat SARS COV 2 conform metodologiei în vigoare și care a fost diagnosticat ulterior de către medicii noștri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu SARS COV 2. Se numește PIMS în literatura de specialitate”, a declarat doctorița Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu.  

Sindromul PIMS poate să fie determinat și de alte virusuri, nu doar de infecția COVID. ”Copilul este în stare staționară spre bine. (...) Absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamație. (...) Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux continuu” dată de infecția cu SARS COV2”, explică medicul Livia Vlădoiu.

Cadrele medicale de la Gomoiu au mai precizat că în țară nu s-a mai confruntat nimeni cu un astfel de caz. ”Este un sindrom foarte rar, chiar și în țările care au avut mii de copii infectați, acest sindrom, PIMS, este foarte rar. În Franța cred că au fost diagnosticați 17 copii, în Statele Unite - până-n 30 de copii”, a mai spus directorul medical al spitalului.


Ştiri Recomandate

Angila ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
29 octombrie, Ziua Mondială a Psoriazisului
29 octombrie, Ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri