Ce efecte au raportat persoanele care au suferit intervenții de înfrumusețare după ce s-au vaccinat anti-COVID

Tratament injectabil pentru mărirea buzelor
Umflături și inflamații ale feței au fost raportate de către persoanele care au suferit mici intervenții chirurgicale de înfrumusețare și care s-au vaccinat împotriva infecției COVID.

În etapa a treia de analiză a vaccinului anti-COVID de la Moderna, la trei persoane li s-a umflat fața sau buzele după ce au primit vaccinul, a declarat medicul FDA, Rachel Zhang, în cadrul Comitetului consultativ pentru vaccinurile și produsele biologice conexe de astăzi. Doi dintre voluntari au suferit intervenții estetice la obraji cu șase luni înainte de vaccinare, iar unul – cu două zile, la nivelul buzelor, înainte de a se vaccina. Medicii susțin că acel pacient căruia i s-au umflat buzele a raportat umflături similare în trecut după ce a primit un vaccin antigripal.

Rachel Zhang a sesizat că umflarea s-a remediat după tratamentul cu steroizi sau antihistaminice. Medicii au asociat intervențiile de înfrumusețate pe bază de acid hialuronic cu reacții inflamatorii ocazionale cu debut tardiv. Un dermatolog din California a declarat că acest tip de reacție este una imunologică, potrivit drugdiscoverytrends.com. 

Idei care întăresc afirmațiile acestor specialiști se regăsesc și într-un material publicat de The New York Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel