Ce boli pot ascunde simptomele hemoroizilor

Hemoroizii pot ascunde simptomele unor boli mai grave
Hemoroizii pot fi dintre cele mai deranjante probleme cu care se confruntă un procent foarte mare din populație. Totuși, rareori devin periculoși, spune specialiștii. Însă pericolul este de a ascunde simptomele unei boli mai grave.

Hemoroizii sunt fără îndoială printre cele mai neplăcute subiecte de sănătate. Dar dacă suferiți din cauza lor, să știți că nu suntei singurii.

Mai mult de 75% dintre persoanele în vârstă de peste 45 de ani au prezentat hemoroizi, cu simptome precum dureri rectale, mâncărime și sângerări după o mișcare intestinală. „Hemoroizii pot fi dureroși și jenanți, dar adesea se micșorează de la sine, cu ajutorul unor mijloace de auto-ajutorare simple”, spune Dr. Howard LeWine, profesor asistent de medicină la Harvard Medical School.

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizii apar atunci când venele din apropierea anusului se umflă. Există două tipuri de hemoroizi, interni și extern. Puteți avea fie un tip singur, fie ambele în același timp.

Hemoroizii interni se formează în interiorul canalului anal și sunt adesea nedureroși. Cu toate acestea, pot provoca sângerări intermitente, de obicei cu mișcări intestinale și, uneori, pot provoca secreții de mucus. Hemoroizii interni pot, de asemenea, să iasă în exteriorul anusului, în cazul în care apar ca mase mici, în formă de corchine.

Hemoroizii externi se formează chiar în afara deschiderii anale, unde provoacă în primul rând umflături, proeminențe deranjante și disconfort.

Cauza și îngrijirea hemoroizilor

Uneori, hemoroizii se dezvoltă fără un motiv aparent, dar de cele mai multe ori apariția lor este asociată cu constipație cronică sau diaree, înrădăcindu-se în timpul mișcărilor intestinale. Acest lucru poate interfera cu fluxul sanguin spre și dinspre rect (ultimii șase centimetri din intestinul gros) și anusul, determinând sângele să pătrundă în venele din jurul anusului, mărindu-le.

Vestea bună este că nici un fel de hemoroid nu este periculos, iar complicațiile severe sunt rare. Totuși, este important să vă vedeți medicul dacă aveți sângerări rectale, aveți o anomalie la anus sau aveți o durere rectală, deoarece acestea ar putea fi semne ale unor afecțiuni care ar putea fi mai grave, cum ar fi cancerul colorectal sau rectal.

Simptomele pentru oricare dintre tipurile de hemoroizi adesea pot fi ameliorate cu tratamente.

De exemplu:

Băi de șezut. O baie obișnuită poate ameliora mâncărimea și iritarea. Umpleți o cada cu trei până la patru centimetri de apă caldă (nu fierbinte) și stați în ea cu genunchii îndoiți timp de aproximativ 10 până la 15 minute. Apoi ștergeți ușor cu un prosop.

Suplimente de fibre. Acestea reduc sângerarea hemoroidală, inflamația prin emulsificarea scaunului pentru a ușura eliminarea lui. Un supliment de fibre de pepeni este o alegere bună, deși psylliul poate provoca gaze sau balonare. În acest caz, încercați un supliment care conține dextrină de grâu (Benefiber) sau metilceluloză (Citrucel).

Terapii topice. Sunt disponibile produse pentru hemoroizi, cum ar fi tampoane infuzate cu hamamelis (Tucks), precum și creme liniștitoare care conțin lidocaină, hidrocortizon sau alte ingrediente cum ar fi fenilefrina (Preparatul H). Aceste substanțe ajută la micșorarea țesutului inflamat și la ameliorarea mâncării. Hemoroizii externi au nevoie rar de îngrijire. „Excepția este un hemoroid trombosit, formarea bruscă a unui cheag tare, inflamat în interiorul hemoroizilor”, spune dr. LeWine. Dacă se întâmplă acest lucru, adresați-vă medicului dumneavoastră, deoarece este posibil să aveți nevoie de o procedură chirurgicală.

Opțiuni non-chirurgicale

Când hemoroizii interni continuă să provoace simptome, în ciuda tratamentului la domiciliu, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o procedură non-chirurgicală. Iată cele mai frecvente opțiuni.

Bandaj elastic. Aceasta este procedura cea mai răspândită pentru tratarea hemoroizilor interni. Medicul introduce o mică bandă elastică în canalul anal și o plasează în jurul unui hemoroid. Banda blochează fluxul de sânge în hemoroid, ceea ce-l face să dispară. Banda de cauciuc cade în cele din urmă nevăzută. Procedura nu necesită anestezie, deși un agent de amorțeală este uneori folosit dacă simțiți disconfort.

Scleroterapia. Doctorul introduce un proctoscop (o sondă specială din metal sau plastic folosit pentru a vizualiza hemoroizii) în anus. Apoi injectează o soluție chimică direct în hemoroid sau zona din jurul acestuia. Această soluție provoacă o reacție locală care interferează cu fluxul de sânge în interiorul hemoroizilor, determinându-l să se micșoreze. După aceea, unii oameni suferă sângerări ușoare, durere sau senzația de presiune.

Terapia de coagulare. Aceasta utilizează căldură, laser sau curent electric pentru a întrerupe alimentarea cu sânge a hemoroizilor. Odată ce hemoroizii se micșorează și mor, se formează țesut cicatricial pe peretele canalului anal pentru a ține în loc venele din apropiere, astfel încât acestea să nu se umfle în canalul anal. Un hemoroid este tratat în ședințe unice, la intervale de 10 până la 14 zile între tratamente.

Articolul original poate fi citit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel