Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Leușteanul este bun pentru tratarea multor afecțiuni de sănătate, inclusiv:
- dureri de stomac
- tuse și afecțiuni respiratorii (cum ar fi pleurezia)
- febră
- durere de gât
- colici (la copii mici)
- gaze
- reumatism / artrită
- infectii ale tractului urinar
- pietre la rinichi
- gută
- malarie
- migrene
- icter.
Un studiu din 2016 privind eficacitatea leușteanului asupra cistinuriei (o afecțiune ereditară rară care implică pietre la vezică și la rinichi) a constatat că planta a redus nivelul de cisteină și creatinină la persoanele cu cistinurie ereditară.
Rădăcina leușteanului, uscată și mărunțită, poate fi amestecată cu miere. Acest leac este indicat persoanelor care se îmbolnăvesc des sau suferă de afecțiunile menționate mai sus.
Bun pentru piele
Proprietățile calmante ale leușteanului se extind și asupra pielii. Atunci când frunzele sunt aplicate direct pe piele sau se face o cataplasmă, acestea pot fi foarte eficiente pentru reducerea simptomelor psoriazisului și acneei, ducând la o piele mai netedă, cu aspect mai bun. Antioxidanții din leuștean pot ajuta, de asemenea, la prevenirea ridurilor în unele cazuri și la creșterea fluxului sanguin la suprafața pielii, îmbunătățind tonusul și aspectul.
Efecte antibacteriene
Cercetările au arătat că leușteanul are un efect semnificativ asupra diferiților microbi și agenți străini care pot provoca boli în corp. Deși cercetările sunt încă în desfășurare, studiile au găsit relații pozitive între consumul de leuștean și o reducere a E. coli, Salmonella și alte infecții periculoase.
Anti-alergenic
Multe dintre beneficiile pentru sănătate ale leușteanului se referă la natura sa antiinflamatoare și liniștitoare și același lucru este valabil și pentru calmarea efectelor alergenilor. În plus, constă în cantități semnificative de quercetină, care este un inhibitor natural al histaminelor. Acest lucru va scădea răspunsul alergic al organismului, eliminând mâncărimea ochilor, curgerea nasului și alte reacții alergice mai grave.
Citește și Ce NU știai despre hummus. Incredibil ce se întâmplă în corpul tău, dacă îl consumi zilnic
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...