Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Prof dr Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiunea realizată de prof. dr. Irinel Popescu, despre asemănările dintre cele două tipuri de vaccinuri – acele bazate pe ARN Mesager și cele bazate pe adenovirusuri – care au fost concepute și se fac acum contra COVID-19. El a făcut o paralelă tehnică între primele două vaccinuri aprobate la nivel mondial.
„În momentul de față sunt pe piață 4 sau 5 vaccinuri, dacă nu mă înșel, toate folosind o tehnologie pe acizi nucleici, adică pe material genetic. Și putem să le luăm pe rând. Cel mai folosit și mai cunoscut este vaccinul Pfizer, dezvoltat de o firmă germană BioNTech. Pfizer este producătorul, dar cel care a dezvoltat tehnologia este o firmă germană, cu doi cercetători de origine turcă. Acest vaccin a apărut primul și a ocupat, să fim sinceri, toată piața.
Al doilea vaccin care a apărut, după știința mea, a fost dezvoltat de colectivul de cercetare de Oxford și urma să fie produs de AstraZeneca. (...) Vaccinul de la AstraZeneca a folosit a doua tehnologie care se află pe piață, tehnologia bazată pe adenovirus, e o infecție cu un adenovirus modificat genetic în așa fel încât să nu se înmulțească, și care trage după el un material genetic cu o secvență de ADN care codifică, la fel ca și ARN-ul mesager de la Pfizer, legiunea spike, adică acele coronițe de pe suprafața virusului care au cam 1.300 de aminoacizi, și care codifică, intrând în celule, pentru că vaccinul nu conține antigen, ca să ne lămurim.
Vaccinurile tradiționale conțineau antigenul, adică stimulului propriu-zis. Aceste vaccinuri conțin un material genetic, care la rândul lui intră în celule și promovează, determină în celule, celulele musculare în mod special pentru că acolo s-a făcut injecția, producția de antigene de tip viral, dar tipul viral, repet, înseamnă un fragment din virusul SARS-CoV-2, adică regiunea aceea spike sau parte mare din regiunea spike, care mai spun o dată are circa 1.300 de aminoacizi.
Deci, toate vaccinurile au în comun o tehnologie bazată pe material genetic, toate vaccinurile au în comun inducerea aceluiași antigen, deci toate stimulează sistemul imun cu proteina spike a SARS-CoV-2 și toate sunt absolut noi, dar nu din punct de vedere tehnologic. Tehnologic, știm de ARN mesager de mulți, mulți ani, de adenovirusuri de 40 de ani. Deci, sunt tehnologii care n-au mai fost în schimb folosite la scarp largă. În ultimii ani au existat tehnologii bazate pe material genetic și modificări genetice, dar ee nu s-au aplicat la un număr atât de mare de oameni, la o populație atât de mare ci la grupuri mult mai mici de persoane”, a spus prof dr Virgil Păunescu.
Informația bombă pe care a dat-o legat de CIP-urile care vor fi implantate omenirii o aflați din video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...